Το Puritalia Berlinetta έχει 980 άλογα


Από την επωνυμία και μόνο γίνεται αντιληπτό πως η Puritalia Automobili είναι μία ιταλική εταιρία με ειδικό βάρος που θα τραβήξει τα φώτα στην Γενεύη.

  • 18/2/2019

Σε περίπου τρεις εβδομάδες η ιταλική εταιρία θα παρουσιάσει την Berlinetta και εδώ βλέπουμε τις πρώτες teaser φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα supercar με ιταλική φινέτσα που θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 αυτοκίνητα με την τιμή να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Ωστόσο, αυτό που είναι γνωστό είναι πως θα υπάρχει ένας υβριδικός V8 βενζινοκινητήρας που μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα θα αποδίδουν 980 PS και 1.248 Nm ροπής. Η Puritalia κάνει λόγο για κορυφαίες επιδόσεις και οδηγικά χαρακτηριστικά χάρη στην ιδανική κατανομή (50//50) βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες.

Παράλληλα το αμάξωμα από ανθρακονήματα και η εκτενής χρήση ελαφριών συνθετικών υλικών θα συνδράμουν σε ένα πολύ χαμηλό απόβαρο προς όφελος των επιδόσεων και της οδηγικής τέρψης. Αξιοσημείωτο είναι πως θα υπάρχει πλήρη συνδεσιμότητα ελέγχου μέσου ειδικού app (εφαρμογής) από smartphone, όπως και το γεγονός πως κάθε Berlinetta θα είναι χειροποίητη.