Το ρεκόρ του Goodwood θέλει να πάρει το VW I.D. R


Ένα ιστορικό ρεκόρ μιας McLaren MP4 της Formula 1 θέλει να σπάσει σε λίγες εβδομάδες το απίστευτο ηλεκτρικό I.D. R της VW.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/6/2019

Από το ένα ρεκόρ στο άλλο πηγαίνει το μοναδικό αυτό δημιούργημα της VW, το ηλεκτρικό "αγωνιστικό" I.D. R. Έτσι μετά την κατάρριψη του ρεκόρ στο Nurburgring πριν λίγο καιρό, έρχεται η ανακοίνωση της επιδίωξης της εταιρίας να καταρρίψει και το ρεκόρ της ανάβασης του Goodwood.

Ένα ρεκόρ που έχει στοιχειώσει εδώ και 20 χρόνια από την εποχή δηλαδή που ο Nick Heidfeld είχε κάνει τον απίστευτο χρόνο των 41 δευτερολέπτων και 6 δεκάτων μέσα σε μία McLaren MP4/13 της Formula 1.

Πέρσι στην ίδια αυτή οργάνωση και την μικρή ανάβαση το I.D. R είχε κάνει 43.86, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος χρόνος τα τελευταία 15 χρόνια. Όμως φέτος έρχεται με πιο άγριες διαθέσεις για να πάρει το απόλυτο ρεκόρ.

Ο λόγος που οι άνθρωποι της VW πιστεύουν ότι αυτό είναι εφικτό έχει να κάνει με το διαφορετικό στήσιμο του αυτοκινήτου για την φετινή διοργάνωση. Πέρσι, το I.D. R είχε έρθει απευθείας από την ανάβαση του Pikes Peak, όπου είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ, οπότε και φορούσε τις μπαταρίες που χρειαζόταν για εκείνη την διοργάνωση.

Όπως λέει ο διευθυντής του VW Motorsport, Francois-Xavier Demaison, φέτος το αυτοκίνητο θα ετοιμαστεί αποκλειστικά για αυτή την διοργάνωση. Θα έχει τις απολύτως απαραίτητες μπαταρίες για να ολοκληρώσει την μικρή διαδρομή, θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο και θα έχει μία πολύ πιο "άγρια" ρύθμιση στο ηλεκτρικό του σύστημα ώστε να αποδίδει το μέγιστο στο λιγότερο από ένα λεπτό που κρατά η ανάβαση στο Goodwood.