Το Renault Megane RS Trophy-R έκανε ρεκόρ στο Spa-Francorchamps


Σε μια άτυπη κόντρα με την Honda και το Civic Type R οι Γάλλοι ανακοίνωσαν το δικό τους κατόρθωμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/7/2019

Το οποίο αναδεικνύει το Megane RS Trophy-R ως το ταχύτερο προσθιοκίνητο παραγωγής στην βέλγικη πίστα. Ο χρόνος που έκανε το πανίσχυρο Megane είναι στα 2’48’’338 και είναι κατά 5 sec καλύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ. Στο τιμόνι ήταν ο Laurent Hurgon, ο οποίος έχει πετύχει διάφορα ρεκόρ με προηγούμενες γενιές του μοντέλου.

Το νέο ρεκόρ έρχεται να «κολλήσει» με το απόλυτο που είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος οδηγός, με το Megane RS Trophy-R στην περιβόητη Πράσινη Κόλαση, που αποτελεί και την μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε κατασκευαστή.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε πως παρόλο που η ειδική έκδοση του Megane διατηρεί τον δίλιτρο κινητήρα με 300 άλογα, είναι ελαφρύτερη κατά 130 kg σε σύγκριση με το Megane RS 300 Trophy. Επίσης υπάρχουν αναβαθμίσεις και βελτιώσεις στην ανάρτηση και στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Θα κατασκευαστούν μόλις 500 αυτοκίνητα με το πακέτο Trophy-R και στην Γαλλία η τιμή του αυτοκινήτου είναι στις 55.000 ευρώ. Εν αναμονή του βίντεο στο Spa-Francorchamps , στο παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το Megane RS Trophy-R να κάνει το ρεκόρ στο Nürburgring.