To Renault Megane RS Trophy-R νέος "βασιλιάς" στο Nurburgring (Video)


H ειδική έκδοση του γαλλικού hatchaback έσπασε τα χρονόμετρα παίρνοντας το ρεκόρ γύρου στα μπροστοκίνητα από το Honda Civic Type-R

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: RENAULT
  • 21/5/2019

Στο σταρ σύστεμ του Nurburgring, ο τίτλος του ταχύτερου hatchback παραγωγής έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, καθώς δεν πρόκειται για κάποια πανάκριβα supercars αλλά για απλά και φθηνά μοντέλα (όχι και τόσο στην χώρα μας...) μοντέλα που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας.

Η Renault ήταν από τους πρώτους που έδειξαν ενδιαφέρον για αυτό το ρεκόρ και πάντα ήταν από τους πρωταγωνιστές. Όπως έγινε και με τη νέα γενιά του Megane, το οποίο όπως περίμεναν εδώ και καιρό οι φίλοι της εταιρίας, έκανε την δική του προσπάθεια και πήρε τελικά το στέμμα. 

Ο χρόνος που κατέγραψε το γαλλικό αυτοκίνητο είναι στα 7:40.10 και έγινε με οδηγό τον Laurent Hurgon ο οποίος ήταν παρών σε όλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες των Megane να καταρρίψουν τα ρεκόρ σε κάθε γενιά του μοντέλου. Η ιστορία ξεκίνησε το 2008 με το Megane RS R26.R δεύτερης γενιάς με χρόνο 8:17, με την προηγούμενη τρίτη γενιά με το RS 275 Trophy-R να έχει κάνει 7:54.36. 

Ο χρόνος που πέτυχε η πιο σπορ εκδοχή του Megane είναι ικανός για να πάρει το ρεκόρ στην "Πράσινη Κόλαση" το οποίο κρατούσε πεισματικά εδώ και πάνω από ένα χρόνο με το 7:43:8 που είχε επιτύχει. 

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει τον ίδιο κινητήρα των 300 ίππων της "απλής" Tropy, όμως ζυγίζει 130 κιλά λιγότερο και έχει ένα πιο αεροδυναμικό body kit. Υπάρχουν επίσης επεμβάσεις στο πλαίσιο για πιο ακριβή οδική συμπεριφορά στην πίστα, νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση (με αμορτισέρ της Ohlins), πιο μεγάλα φρένα της Brembo, ελαστικά της Bridgestone με πιο πισταδόρικη χάραξη και πιο ελεύθερη εξάτμιση της Akrapovic.

To Renault Megane RS Trophy-R θα βγει στην παραγωγή όμως σε πολύ μικρούς αριθμούς, με την πρεμιέρα του στην αγορά να γίνεται στα τέλη της χρονιάς. Πάντως θα είναι special guest στο Γκραν Πρι του Μονακό την Κυριακή όπου θα το οδηγήσουν μέσα στην πίστα οι Daniel Ricciardo και Nico Hülkenberg.