To Renault Triber έχει θέσεις για 7 με μήκος κάτω των 4 m


Μικρό μεν αλλά επταθέσιο δε, είναι η φράση που χαρακτηρίζει απόλυτα το Triber, το νέο SUV της Renault για την Ινδία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/6/2019

Η Renault διευρύνει συνεχώς την παγκόσμια γκάμα των SUV της, με την τελευταία προσθήκη να είναι το Triber, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στην αναπτυσσόμενη ινδική αγορά. Το Triber έχει θέσεις για μέχρι και 7 επιβάτες, ενώ το ιδιαίτερο στοιχείο του είναι πως η χωρητικότητα αυτή έχει επιτευχθεί με το μήκος του να μην ξεπερνά τα 4,0 m.

Πιο συγκεκριμένα είναι 3,99 m, γεγονός που σημαίνει πως είναι κατά 13,2 cm πιο μικρό από το Captur. Ταυτόχρονα είναι και 3,9 cm πιο στενό και 7,6 cm πιο ψηλό. Mεγαλύτερο κατά 3,0 cm είναι και το μεταξόνιό του, που φτάνει συνολικά τα 2,636 m, ενώ το βάρος του είναι μόλις 947 kg.

Εννοείται πως με πλήρη σύνθεση επιβατών ο χώρος αποσκευών με χωρητικότητα 82 lt πρακτικά δεν υφίσταται, ενώ με θέσεις για 6 ανέρχεται σε αξιοπρεπή 320 lt. Αν αφαιρεθούν τα πίσω καθίσματα το μέγεθος του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 625 λίτρα, τιμή κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Η γαλλική εταιρεία ισχυρίζεται πως υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικές διαμορφώσεις του εσωτερικού. Και αυτό αφενός γιατί τα δύο καθίσματα της 3ης σειράς είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και αφαιρούνται εύκολα και αυτά της 2ης και μετακινούνται και έχουν δυνατότητα ανάκλησης της πλάτης τους.

Κινητήρας του Triber είναι ο τρικύλινδρος των 1.000 cc των Clio και Sandero, ο οποίος αποδίδει 72 PS.