Το ρετρό πρωτότυπο της Great Wall θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Ford Mustang και BMW 2002


Το Futuristic Concept είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο ρετρό σχεδιασμός μπορεί να είναι και καλόγουστος.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: GREAT WALL/ CARSCOOPS
  • 29/9/2020

Στην Auto China, την έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο που διοργανώνεται αυτές τις μέρες παρουσιάστηκαν αρκετά αυτοκίνητα -τα πιο πολλά για τη μεγάλη κινεζική αγορά- καθώς και αρκετά πρωτότυπα. Που ως συνήθως προσπαθούν να δείξουν το μέλλον που έρχεται.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που παρουσιάστηκαν είναι αυτό της Great Wall που βλέπετε στις φωτογραφίες και παρόλο που ονομάζεται Futuristic Concept έχει ένα στυλ ρετρό. Το οποίο όμως δείχνει ταυτόχρονα και σύγχρονο.

Σύμφωνα με το CarNewsChina την υψηλή επίβλεψη του όλου πρότζεκτ είχε ο Phil Simmons, πρώην σχεδιαστής της Land Rover, ενώ πηγή έμπνευσης ήταν τόσο το Ford Mustang, όσο και η BMW 2002 σε ότι αφορά τις αναλογίες του αμαξώματός του. Που χαρακτηρίζεται πάντως από καθαρές γραμμές και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, ενώ οι ζάντες με τις πολλές ακτίνες μοιάζουν με αυτές των Alpina.

Ρετρό στυλ έχει και το εσωτερικό, το οποίο εκφράζεται από το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων στην κολώνα του, καθώς και από τους αεραγωγούς που θυμίζουν τουρμπίνες. Ταυτόχρονα υπάρχουν και σύγχρονα στοιχεία, όπως η οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.

Το σύστημα πρόωσης είναι ηλεκτρικό, με μπαταρία χωρίς κοβάλτιο που εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 700 χιλιομέτρων, ενώ θα υπάρχει και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης τρίτου επιπέδου.