Το Rimac C_Two θα βελτιώνει τον οδηγό του μέσω της τεχνητής νοημοσύνης


Η Rimac θέλει να δώσει και στους λιγότερο έμπειρους και ικανούς τη δυνατότητα να κινηθούν πολύ γρήγορα με το C_Two της

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: RIMAC
  • 13/7/2020

Το Rimac C_Two, το hyper car της κροατικής εταιρείας που έχει επενδύσει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση και φυσικά διαθέτει την ανάλογη τεχνολογία και τεχνογνωσία, έχει εκπληκτικά τεχνικά χαρακτηριστικά: απόδοση 1.900 PS και 0-100 km/h σε λιγότερα από 2,0 sec!

Τα νούμερα αυτά εντυπωσιάζουν αλλά κρύβουν και κινδύνους αν τα χέρια πίσω από το τιμόνι δεν είναι ιδιαίτερα ικανά. Από την άλλη υπάρχει σημαντικό δυναμικό που αν το εκμεταλλευθεί κανείς μπορεί να εξασφαλίζει μια φοβερή οδηγική εμπειρία. Ακόμα και για όσους αποκτήσουν το C_Two και δεν διακρίνονται για τις οδηγικές τους ικανότητες.

Το κλειδί είναι η τεχνητή νοημοσύνη του “Driver Coach” που είναι στάνταρ και αναλύει πάρα πολλά δεδομένα. Σε μια ώρα και με τη βοήθεια συνολικά 9 καμερών ενσωματωμένων στο αυτοκίνητο, ραντάρ, LIDAR και 12 αισθητήρων υπερήχων συλλέγονται συνολικά 6 terrabyte δεδομένων. Τα οποία αναλύονται προκειμένου να παρέχουν στον οδηγό μιας όσο το δυνατόν πιο δυναμική οδηγική εμπειρία προσαρμοσμένη στα δικά του δεδομένα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Rimac το σύστημα μπορεί να αναλύσει ακόμα και το φόβο του οδηγού. Αν για παράδειγμα κάποιος φοβηθεί λόγω του καθυστερημένου φρεναρίσματος την επόμενη φορά η επέμβαση του συστήματος θα προσαρμοστεί προκειμένου να είναι πιο σωστή.