Το Rinspeed Snap Concept έχει ενδιαφέρον και διαφέρει


Η ελβετική Rinspeed έχει παρουσιάσει κατά καιρούς ενδιαφέροντα πρωτότυπα και το Snap που θα παρουσιάσει στη CES, τη μεγάλη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών στο Las Vegas, είναι ένα από αυτά.

  • 8/12/2017

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες στο Snap υπάρχει το επονομαζόμενο Skateboard, που είναι στην ουσία ένα είδος πλαισίου που ενσωματώνει το σύστημα πρόωσης και όλα τα ηλεκτρονικά -το Snap είναι βέβαια αυτόνομο. Δηλαδή όλα τα στοιχεία που φθείρονται ή κάποια στιγμή θα πρέπει να αναβαθμιστούν. Όταν οι αναβαθμίσεις ολοκληρωθούν τα πάντα θα μπορούν να ανακυκλωθούν.

Το αμάξωμα, που ονομάζεται Pod, αποτελεί ξεχωριστό στοιχείο, μπορεί να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί είτε απευθείας στο έδαφος είτε πιο ψηλά, λειτουργώντας με ποικίλους τρόπους. Από χώρος αναψυχής έως κατάλυμα σε κάμπινγκ και κινητό κατάστημα. Την ίδια στιγμή στο Skateboard μπορεί να προσαρμοστεί κάποια άλλη υπερκατασκευή, με διαφορετική ενδεχομένως χρήση.

Η βασική εκδοχή του Snap έχει μήκος 4,89 m, πλάτος 1,96 m και ύψος 1,84 m, ενώ το μεταξόνιο είναι 3,25 m. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 28 kW και στιγμιαία 51 kW, κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ τροφοδοτείται από μια μπαταρία 12 kWh. Έτσι η αυτονομία του βάρους 1.700 kg Skateboard, στο οποίο και οι δύο άξονες είναι κατευθυντήριοι, είναι 100 km και η τελική του ταχύτητα 80 km/h.

Με τον έξω κόσμο το Snap «επικοινωνεί» με προβολές στα παρμπρίζ και στα παράθυρα του, ενημερώνοντας με τις πρώτες τα άλλα μέλη της κυκλοφορίας και με τις δεύτερες όσους θέλουν να επιβιβαστούν.