Το RS6-R της ΑΒΤ είναι ένα… οικογενειακό θηρίο!


Τα 740 PS είναι ιπποδύναμη που συνήθως αντιστοιχεί σε καθαρόαιμα super sport μοντέλα και όχι σε πεντάθυρα station.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/4/2020

Το Audi RS6 είναι το πιο εντυπωσιακό station wagon που μπορεί να αγοράσει κανείς, αλλά τα 600 PS που αποδίδει ο V8 των 4.000 cc δεν ικανοποιούν τους πάντες. Κάπου εδώ αναλαμβάνουν δράση οι βελτιωτές σαν την Abt που ειδικεύεται στα μοντέλα του ομίλου Volkswagen.

Το… εισαγωγικό RS6 by Abt αποδίδει 700 PS, αλλά υπάρχει και δεύτερο στάδιο ενδυνάμωσης. Το οποίο ονομάζεται RS6-R και έχει να επιδείξει 740 PS και 920 Nm, 140 PS δηλαδή και 120 Nm επιπλέον σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση του super station που μπορεί κανείς να αγοράσει σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της Audi.

Φυσικά σε σχέση με αυτό το RS6-R είναι ακόμα πιο γρήγορο, τόσο από στάση μιας και το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,2 sec (έναντι 3,6 του RS6) και η τελική του ταχύτητα έχει ανέβει στα 320 km/h.

Οι επεμβάσεις των μηχανικών της γερμανικής εταιρείας βελτιώσεων δεν περιορίζονται μόνο στον κινητήρα αλλά επεκτείνονται και στην ανάρτηση. Εννοείται πως υπάρχει και ένα αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει από εμπρός αεροτομή μέχρι πίσω διαχύτη, ενώ καινούργια είναι και η εξάτμιση.

Tο κορυφαίο RS6 που μπορεί να αγοράσει κανείς θα κατασκευαστεί μόλις 125 φορές και εννοείται πως είναι κορυφαίο και από πλευράς τιμής. Και αυτό γιατί η Abt ζητά 69.900 ευρώ. Για πάρτη της συν την τιμή του στάνταρ RS6.