To smart Brabus 92R είναι ηλεκτρικό και άκρως… συλλεκτικό


Με την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού Smart Brabus 92R, να περιορίζεται στα μόλις 50 αντίτυπα, η τιμή εκτοξεύεται πάνω από τα 46.000 ευρώ!   

  • 24/3/2021

Οι εκδόσεις Brabus ήταν συνώνυμες πάντα με τις επιδόσεις. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση η συγκεκριμένη υπόθεση διαφέρει ελαφρώς, διότι το νέο Smart Brabus 92R, που βασίζεται στο EQ fortwo cabrio είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό. Επομένως, το ζητούμενο δεν είναι μόνο η ταχύτητα.

Επιθετικότερο εξωτερικά, σε σχέση με τα υπόλοιπα Smart που κυκλοφορούν στο δρόμο, το Brabus ξεχωρίζει από τις μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου (16 ιντσών εμπρός και 17 πίσω), τον προφυλακτήρα με τις τρεις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα πλαϊνά σπόιλερ, το διαχύτη πίσω, τα ανθρακονήματα, αλλά και τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση που είναι σε θέση να χαμηλώνει τα αμάξωμα κατά 25 χιλιοστά.

Από πλευράς επιδόσεων, η μέγιστη ισχύς των 92 ίππων και τα 180 Nm ( 20 Nm) ροπής του Brabus 92R, του επιτρέπουν να επιτυγχάνει χρόνο 10,9 δευτερολέπτων στη διαδικασία επιτάχυνσης από 0 μέχρι τα 100 χιλιόμετρα.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 χιλιόμετρα, ενώ η αυτονομία, όταν οι μπαταρίες είναι πλήρως φορτισμένες, φτάνει τα 128 χιλιόμετρα.

Στο εσωτερικό, ο ιδιοκτήτης θα επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών προγραμμάτων (Basic, Eco, Sport και Sport ) ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμεί να οδηγήσει.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει δερμάτινα καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ, σύστημα πλοήγησης, ανθρακονημάτινες επενδύσεις και πολυάριθμα λογότυπα Brabus, για να μην ξεχνάτε που βρίσκεστε.

Μόνο ένα θέμα μπορεί να σας απασχολήσει κάπως. Η «αλμυρή» τιμή του, αφού η περιορισμένη αυτή έκδοση του ηλεκτρικού Smart Brabus 92R ξεκινά από τα 46.284 ευρώ στη Γερμανία.

Προαιρετικά, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει πρόσθετες αναβαθμίσεις στο εσωτερικό, αλλά και διαφορετικούς χρωματισμούς για το εξωτερικό. Σπεύσατε, θα παραχθούν 50 μονάδες μόλις.