Το 'Softkit' της Mansory για την Ferrari SF90 Stradale δεν είναι τόσο... soft όσο ακούγεται (photos)


Η Mansory αναλαμβάνει και πάλι να «απογειώσει» την SF90 σε δύο εκδόσεις.

  • ΦΩΤΟ: MANSORY
  • 21/3/2023

Η Mansory έρχεται να βελτιώσει ξανά την Ferrari SF90, μετά τη «διαστημική» έκδοση F9XX, αυτή τη φορά με έναν πιο... ήπιο σχεδιασμό.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα softkit, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο για την SF90 Stradale όσο και για την SF90 Spider. Οι κύριες αλλαγές έχουν γίνει στο μπροστινό μέρος, το οποίο έχει δεχτεί μία νέα αεροτομή που ξεχωρίζει, με αυτή να φέρνει το μοντέλο ακόμα πιο κοντά στο έδαφος.

Παραμένοντας στο μπροστινό μέρος, δύο μικρά πτερύγια έχουν προστεθεί στα πλαϊνά της αεροτομής, ενώ το κάλυμμα του κινητήρα είναι φινιρισμένο με ανθρακόνημα.

Οι ζάντες δεν είναι άγνωστες στους fans της Mansory. Αποτελούν αντίγραφο αυτών που φέρουν τα μοντέλα F9XX και συνοδεύονται από κίτρινες δαγκάνες φρένων. Νέες ποδιές και εισαγωγές αέρα από ανθρακόνημα έχουν προστεθεί επίσης στο πλαϊνό μέρος του μοντέλου.

Στο πίσω μέρος, η Mansory προσέφερε στη Ferrari SF90 μία νέα αεροτομή, όπως κι ένα ολοκαίνουργιο κάλυμμα κινητήρα, αλλά και έναν νέο διαχύτη με κάθετα πτερύγια και κίτρινο περίγραμμα, που ταιριάζει φυσικά με το χρώμα του αμαξώματος.

Όσο για το εσωτερικό της, η SF90 δια χειρός Mansory είναι ντυμένη με δέρμα σε κίτρινο χρώμα στα καθίσματα, τα πάνελ των θυρών, το κάτω μέρος της κονσόλας, αλλά και το τιμόνι. Και το ανθρακόνημα δε θα μπορούσε να λείπει, αφού έχει χρησιμοποιηθεί για λεπτομέρειες μέσα στην καμπίνα, όπως για παράδειγμα τα χειριστήρια στο τιμόνι.

Σύμφωνα με τη Mansory, οι νέες SF90 με το softkit φέρουν τις ίδιες αναβαθμίσεις που είχαν γίνει και στην F9XX. Δηλαδή, το υβριδικό μοντέλο κρύβει κάτω από το κάλυμμα έναν twin-turbo κινητήρα V8, χωρητικότητας 4,0 L, ο οποίος παράγει 980 ίππους και 980 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει, φτάνει στους 1.100 ίππους, κάνοντας τα 0-100 km/h σε μόλις 2,4 sec, με την τελική ταχύτητά του να αγγίζει τα 355 km/h.