To σπέσιαλ Koenigsegg Jesko Hydra πήρε το όνομά του από τη Λερναία Ύδρα


Το Hydra θα έχει τέτοιου επιπέδου εξατομίκευσης που η τελική του τιμή θα απέχει σημαντική από αυτή των στάνταρ εκδόσεων του Jesko.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: KOENIGSEGG
  • 14/10/2020

H Koenigsegg έχει ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει συνολικά 125 Jesko και ανάμεσά τους θα περιλαμβάνεται ένα ιδιαίτερα που θα παραμείνει ένα και μοναδικό. Πρόκειται για την ειδική παραγγελία ενός νεαρού και προφανώς επιτυχημένου επιχειρηματία από τις ΗΠΑ και η ονομασία του θα είναι Jesko Hydra.

Το προσωνύμιό του προέρχεται από τη Λερναία Ύδρα, ενώ το στοιχείο που τη συνδέει με το σουηδικό hyper car είναι ο αριθμός των κεφαλιών της -εννιά- που είναι ίδιος με τον αριθμό των σχέσεων του κιβωτίου του Jesko.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες το Jesko Hydra δεν θα είναι βαμμένο σε κάποιο απόχρωση αλλά το χρώμα του θα είναι γυαλισμένο ανθρακόνημα με μωβ λεπτομέρειες, συνδυασμός που αναμένεται ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Μωβ θα είναι και άλλα στοιχεία του αμαξώματος, όπως τα άκρα της πίσω πτέρυγας, που εδώ έχει και ένα επιπλέον κάθετο πτερύγιο τύπου «καρχαρία», αλλά και οι δαγκάνες των φρένων.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε αρκετό μωβ θα υπάρχει και στο εσωτερικό. Πιο συγκεκριμένο στις ραφές των καθισμάτων και στην οροφή, στο τιμόνι αλλά και στα προσκέφαλα με τη μορφή ενός ειδικού λογότυπο Hydra φυσικά σε μωβ.

Το πόσο θα κοστίζει ένα Koenigsegg Jesko με τόσο μεγάλο βαθμό εξατομίκευσης είναι άγνωστο, ενώ οι φήμες κάνουν λόγο για περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Ίσως και παραπάνω, ενώ δεν θα είναι έτοιμο πριν από δύο χρόνια.