Το Subaru Forester είναι πιο γρήγορο από την Mercedes-AMG 45 S στο τεστ ταράνδου (video)


Από έξω μπορεί να τρόμαζε με τις κλίσεις και τις ταλαντώσεις τους αλλά ο οδηγός του δεν ανησύχησε καθόλου.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: km77.com/ youtube
  • 17/11/2020

Τα SUV δεν είναι στο στοιχείο τους στο τεστ ταράνδου, λόγω των χαρακτηριστικών τους. Τη μεγάλη απόσταση από τα έδαφος άρα και το αρκετά ψηλό κέντρο βάρους σε συνδυασμό και με το ύψος του αμαξώματός τους και τις κατά κανόνα μαλακές ρυθμίσεις της ανάρτησης.

Το Forester της Subaru είναι ένα από τα πλέον κλασικά SUV και έτσι οι δοκιμαστές του km77 ήταν προετοιμασμένοι κυριολεκτικά για τα πάντα. Με ταχύτητα εισόδου τα 77 km/h η πρώτη απόπειρα ήταν σχεδόν καταστροφική, καθώς το ιαπωνικό τζιπ πήρε σβάρνα πολλές από τις κορίνες που ορίζουν τους διαδρόμους.

Το αποτέλεσμα όμως αυτό οφειλόταν σχεδόν αποκλειστικά σε λάθος του οδηγού, καθώς οι κινήσεις τους ήταν υπέρ το δέον απότομες, έφεραν το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας πέρα από τα όριά του και προκάλεσαν υποστροφή σε μεγάλο βαθμό.

Στη δεύτερη προσπάθεια με την ίδια ταχύτητα των 77 km/h το Forester μπορεί να έγερνε και να ταλαντευόταν σαν μεθυσμένος ελέφαντας όπως έγραφαν χαρακτηριστικά οι σημειώσεις των δοκιμαστών αλλά πέρασε χωρίς να ρίξει ούτε έναν κώνο. Και εμπνέοντας ανά πάσα στιγμή ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον οδηγό του.

Ενδεικτικό είναι πως το Forester ήταν πιο γρήγορο από τη Mercedes-AMG A45 S, ενώ τα πήγε εξαιρετικά και στη δοκιμασία του σλάλομ, όπου η ταχύτητα εισόδου του ήταν 70 km/h.