To Super Sedan της Alfa Romeo βάζει στο μάτι τους Γερμανούς


Η Alfa Romeo Giulia ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν αποδείχθηκε ωστόσο αρκετό για να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία των Γερμανών στην κατηγορία των πολυτελών sedan.

  • Κείμενο: Γιάννης Αδάναλης, Φωτ.: Motor.es
  • 27/2/2021

Έτσι δεν είναι λίγοι εκείνοι που ονειρεύονται ότι η μιλανέζικη φίρμα θα επανέλθει ανεβάζοντας και άλλο τον πήχη, επιχειρώντας ουσιαστικά να κερδίσει το δικό της μερίδιο στην κατηγορία της BMW Σειράς 5, του Audi A6 και της Mercedes-Benz E-Class.

Φυσικά αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Alfa Romeo θα επιχειρήσει να τοποθετήσει μια μπερλίνα απέναντι στα μεγαθήρια των Γερμανών, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν έχει να επιδείξει προτάσεις όπως η 164 και η μεταγενέστερη 166.

Αυτή τη φορά, βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά με τους Ιταλούς να έχουν πίσω τους τον όμιλο Stellantis και την ιερή υποχρέωση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων βγάζοντας τη μιλανέζικη φίρμα από το προϊοντικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Όπως προαναφέραμε η Giulia δεν αποδείχθηκε αρκετή ώστε να επαναφέρει την Alfa Romeo στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ ελλείψει μοντέλων που θα μπορούσαν να την πλαισιώσουν και να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό, απομονώθηκε και αντιμετωπίστηκε ως μια εξεζητημένη επιλογή.

Η Tonale, το SUV που πρόκειται να τοποθετηθεί κάτω από τη μέχρι σήμερα γνωστή Stelvio, έχει καθυστερήσει… χαρακτηριστικά, γεγονός που σε συνδυασμό με τη διακοπή της παραγωγής της αξιόμαχης Giulietta ανέδειξε την προϊοντική ένδεια των Ιταλών.

Επιστρέφοντας, λοιπόν, στο νέο… super sedan της Alfa Romeo αν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες που το θέλουν να οδηγείται στη γραμμή παραγωγής, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στην επόμενη διετία, καθώς οι προτεραιότητες του ομίλου Stellantis σε σχέση με τη μιλανέζικη αυτοκινητοβιομηχανία είναι διαφορετικές.