Το SUV της Ferrari θα είναι πιο δυνατό από την Lamborghini Urus


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τους συναδέλφους μας στο αμερικανικό Car and Driver η Purosangue θα είναι ένα σκαλί ψηλότερα από την Urus.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/7/2019

Εκεί που το οξυγόνο φτάνει μόνο για λίγους και στην στρατόσφαιρα των hyper-SUV αναμένεται να ξεκινήσει μια νέα κόντρα ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντίπαλους. Ο λόγος για την Urus που αποδεικνύεται σε φλέβα χρυσού για την Lamborghini και την επερχόμενη Purosangue της Ferrari που θα φέρει τους άλλους Ιταλούς σε μία νέα εποχή.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα κάτω από το καπό της Purosangue θα υπάρχει ένας εξηλεκτρισμένος V8 που θα έχει και διπλό σύστημα υπερτροφοδότησης. Το μοτέρ θα περνά την κίνηση στους πίσω τροχούς όταν στους μπροστινούς θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας. Το πιο πιθανό είναι να υιοθετηθεί μια plug-in έκδοση, όπως αυτή που είδαμε στην SF90 Stradale με δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για περίπου 25 km.

Σχεδιαστικά η Purosangue θα έχει το δυναμικό στιλ που χαρακτηρίζει κάθε Ferrari με ένα υπερυψωμένο SUV σχήμα και κουπέ γραμμή (όπως βλέπετε στην στιλιστική προσέγγιση). Όπως έχει κάνει και η Lamborghini με την Urus. Δίχως να σημαίνει πως η Ferrari δεν θα «κλέψει» και πελάτες από την Porsche, την Aston Martin (DBX) αλλά και την πιο χλιδάτη Bentley (Bentayga).