Το SUV της Lotus θα έχει το DNA της μάρκας


Ένα SUV είναι μέσα στα μελλοντικά πλάνα της Lotus αλλά μέχρι τότε θα έχει προσθέσει και άλλα μοντέλα στη γκάμα της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/4/2019

Η πρόθεση της Lotus να μην περιοριστεί στα σπορ μοντέλα που κατασκευάζει μέχρι στιγμής αλλά να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες, με πρώτη και καλύτερη αυτή των SUV, είναι γνωστή εδώ και καιρό. Με την εξαγορά όμως της βρετανικής εταιρείας από τον όμιλο της Geely -θεωρείται ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος αυτοκινητικός όμιλος παγκοσμίως- το πλάνο Lotus SUV αποκτά άλλη δυναμική.

Και αυτό γιατί πλέον η μάρκα θα έχει πρόσβαση στα «ράφια» της Geely και θα μπορεί να επιλέξει από εκεί, με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση όπως γίνεται σε όλους τους ομίλους τα στοιχεία που ταιριάζουν καλύτερα στα πλάνα της. Και βέβαια να εκμεταλλευθεί ανάλογα και την πολυπληθή ομάδα των μηχανικών της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ πιθανό η Lotus να επιλέξει πλαίσια ή συστήματα πρόωσης των Polestar και Volvo, που επίσης ανήκουν εξολοκλήρου στον κινεζικό όμιλο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα απαρνηθεί το DNA της που κατά κύριο λόγο χαρακτηρίζεται από το σχετικά χαμηλό βάρος των αυτοκινήτων της.

Πάντως (πολύ) πριν από το SUV θα παρουσιάσει ένα νέο σπορ μοντέλο προς τα τέλη του έτους. Το οποίο όμως δεν θα είναι άμεσα έτοιμο για πώληση, δεν θα είναι ηλεκτρικό, θα απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ κοινό σε σχέση με τα νυν μοντέλα και οικονομικά θα κινείται στα ισχύοντα πλαίσια της μάρκας.