Το Suzuki Swift Sport απέκτησε εορταστική έκδοση με μοναδικά χαρακτηριστικά (photos)


Μόλις 35 τυχεροί θα μπορέσουν να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη εκδοχή με τους 129 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SUZUKI IBERICA
  • 19/5/2023

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας, η Suzuki Iberica παρουσίασε το Swift Sport 20th Anniversary, μια ειδική έκδοση της γνωστής παραλλαγής του μοντέλου, που διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά.

Από τον Μάιο του 2003, η θυγατρική εταιρεία της ιαπωνικής φίρμας εισάγει και διανέμει αυτοκίνητα της Suzuki στην Ισπανία και αποφάσισε να γιορτάσει τα 20ά της γενέθλια με τη συγκεκριμένη έκδοση, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 35 αντίγραφα.

Ο διακριτός της χαρακτήρας αναγνωρίζεται τόσο από λεπτομέρειες στην εξωτερική σχεδίαση, όσο και στο εσωτερικό, ενώ και ο εξοπλισμός της είναι αναβαθμισμένος.

Το εξωτερικό παρουσιάζει ένα δίχρωμο φινίρισμα, με το ασημί να κυριαρχεί και το μαύρο να συναντάται στην οροφή. Οι διάφορες κόκκινες λεπτομέρειες κάνουν μια όμορφη αντίθεση, ενώ υπάρχει και μία μαύρη λωρίδα που διατρέχει ολόκληρη την πλευρά και στην οποία βρίσκεται η επιγραφή Sport.

Το λογότυπο της περιορισμένης έκδοσης έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος, ενώ ο σπορ χαρακτήρας τονίζεται από τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με την επιγραφή Swift Sport σε κόκκινο χρώμα και τα φιμέ πίσω παράθυρα.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μαύρο και το κόκκινο χρώμα, που συναντάται σε διάφορα φινιρίσματα στα καθίσματα και το τιμόνι. Οι τυχεροί που θα αποκτήσουν την περιορισμένη έκδοση θα βλέπουν τον αύξοντα αριθμό του αντιγράφου σε ειδικές πλακέτες στο ταμπλό και στο εσωτερικό πλαίσιο της πόρτας του οδηγού.

Ο βενζινοκινητήρας 1,4 L «μεταφέρεται» από τη βασική έκδοση του Swift Sport. Διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία και αποδίδει 129 PS και 235 Nm, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 9,1 sec. ενώ η τελική ταχύτητα είναι 210 km/h.