Το συλλεκτικό Brabus Smart Fortwo Cabrio Sunseeker παραπέμπει σε σκάφος


H γερμανική εταιρεία βελτιώσεων Brabus και η βρετανική Sunseeker των ομώνυμων σκαφών θα έχουν κοινό κατάστημα στη Γερμανία, πιο συγκεκριμένα στο Düsseldorf και με αυτήν την αφορμή η πρώτη παρουσίαση ένα συλλεκτικό Smart Fortwo Cabrio Sunseeker.

  • 19/12/2017

Το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 αντίτυπα -για αυτό και λέγεται One of Ten- όλα σε βαθύ μπλε χρώμα με ασημένιες λεπτομέρειες και βέβαια και με το λογότυπο της Sunseeker. Άλλωστε είναι εμπνευσμένο από τα σκάφη της τελευταίας και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν και οι πυξίδες στην πίσω κολώνα αλλά και το ξύλο τικ αντί για μοκέτες στο εσωτερικό και στο δάπεδο του πορτμπαγκάζ.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δερμάτινες ιβουάρ επενδύσεις -την ίδια ακριβώς απόχρωση έχει και η μαλακή οροφή- ενώ τα λογότυπα της Sunseeker και οι πυξίδες δεν λείπουν ούτε από το εσωτερικό. Μαζί βέβαια με διακοσμητικά που παραπέμπουν σε ανθρακόνημα, πεντάλ με μεταλλική επένδυση και αλουμίνιο στον επιλογέα, το χειρόφρενο και τα paddles του αυτόματου κιβωτίου.

Την εικόνα ολοκληρώνουν οι ζάντες των 18 ιντσών με τα λάστιχα της διάστασης 205/35 μπροστά και 235/30 πίσω, σε συνδυασμό με ένα αεροδυναμικό πακέτο, που αποτελείται από εμπρός σπόιλερ, «φούστες» και πίσω διαχύτη.

Φυσικά τις περιποιήσεις της Brabus έχει δεχτεί και ο τρικύλινδρος των 900 cc, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ανοιχτού Fortwo. Έτσι αποδίδει 125 PS και 200 Nm, και εξασφαλίζει ένα 0-50 km/h σε 2,9 sec και μια τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 175 km/h. Όσο για την τιμή του ξεκινά από 59.900 ευρώ. Στη Γερμανία.