Το SYNC 3 έρχεται στην Ευρώπη


Oι οδηγοί Ford θα βρίσκουν καφέ, καύσιμο ή πάρκινγκ με απλές φωνητικές εντολές.

  • 28/2/2016

Η Ford Motor Company λανσάρει το νέο της σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας SYNC 3 στην Ευρώπη, που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τα συνδεδεμένα smartphones τους, καθώς και διάφορες λειτουργίες του συστήματος ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού με πιο απλές φωνητικές εντολές.

Το SYNC 3 περιλαμβάνει μία ανασχεδιασμένη οθόνη αφής 8 ιντσών και είναι ταχύτερο. Πιέζοντας απλά ένα μπουτόν και λέγοντας “I need a coffee,” “I need petrol,” και “I need to park,” οι οδηγοί μπορούν να βρίσκουν καφετέριες, σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμου και πάρκινγκ αυτοκινήτων,  και να εντοπίζουν σταθμούς τρένων, αεροδρόμια και ξενοδοχεία. Στη συνέχεια, το σύστημα καθοδηγεί τον οδηγό στον επιλεγμένο προορισμό μέσω του συστήματος πλοήγησης.

Το σύστημα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη έκθεση για την κινητή τηλεφωνία Mobile World Congress που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη με το νέο Kuga, το οποίο επίσης κάνει ντεμπούτο εκεί. Η Ford ανακοίνωσε νέες συμβατές εφαρμογές (apps) για το σύστημα οι οποίες ενεργοποιούνται φωνητικά μέσω του SYNC AppLink. Το SYNC 3 θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το καλοκαίρι, αρχικά με τα μοντέλα Mondeo, S-MAX και Galaxy. 

«Είτε αποζητάτε ένα πρωινό καφέ ενώ είστε καθ’ οδόν για τη δουλειά, είτε αναζητάτε το πλησιέστερο βενζινάδικο, το SYNC 3 προσφέρει καινοτόμους νέους τρόπους για να παραμένετε συνδεδεμένοι εν κινήσει», δήλωσε ο Christof Kellerwessel, chief engineer, Electronic & Electrical Systems Engineering, της Ford Ευρώπης. «Το τέλειο συμπλήρωμα των σύγχρονων smartphones, με διαισθητική οθόνη αφής 8 ιντσών, το SYNC 3 κατανοεί καλύτερα τις φωνητικές εντολές, είναι ταχύτερο και προσφέρει πιο ευανάγνωστο σχεδιασμό της οθόνης διεπαφής». 

 

Επαναπροσδιορίζεται η έννοια της συνδεσιμότητας

Με το Ford SYNC, σχεδόν 15 εκατομμύρια οδηγοί σε όλο τον κόσμο ήδη ελέγχουν σημαντικές λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω φωνητικών εντολών. Τώρα για το  SYNC 3, η Ford βασίστηκε σε περισσότερα από 22.000 σχόλια, και στοιχεία που απέκτησε από έρευνες καταναλωτών για να διασφαλίσει πως η τελευταία έκδοση του συστήματος SYNC είναι η πιο «πελατοκεντρική» μέχρι σήμερα. 

Το σύστημα απλουστεύει την εμπειρία χρήσης  των πελατών φέροντας τις αγαπημένες τους λειτουργίες στις άκρες των δακτύλων τους – πλοήγηση, ηχοσύστημα και τηλέφωνο. Η νέα έκδοση έχει βελτιστοποιηθεί με αύξηση της ισχύος επεξεργασίας και μείωση των βημάτων που απαιτούνται για μία εντολή.

Η Ford έχει προσθέσει συμβατότητα με πέντε γλώσσες επιπλέον* και καλύτερα προσαρμοσμένη τη δωρεάν λειτουργία Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης - Emergency Assistance. Σε περίπτωση ατυχήματος όπου ένας αερόσακος έχει ενεργοποιηθεί ή έχει διακοπεί η παροχή καυσίμου, η λειτουργία Emergency Assistance χρησιμοποιεί ένα κινητό τηλέφωνο (μέσω Bluetooth) για να βοηθήσει τους επιβάτες να πραγματοποιήσουν κλήση προς τις Υπηρεσίες Άμεσης Επέμβασης, και όλα αυτά στην τοπική  γλώσσα. Η λειτουργία Emergency Assistance ενημερώνει τις ανάλογες υπηρεσίες  για τη θέση του οχήματος ώστε να αποσταλούν τα κατάλληλα σωστικά συνεργεία. 

Ξεκινώντας από φέτος, οι ιδιοκτήτες οχημάτων εφοδιασμένων με SYNC 3 θα έχουν περισσότερες επιλογές πρόσβασης στα smartphones τους μέσα στο αυτοκίνητο:

•  Οι κάτοχοι iPhone μπορούν να ενεργοποιούν το Apple CarPlay - τον ευφυέστερο και ασφαλέστερο τρόπο για χρήση του iPhone στο αυτοκίνητο - ώστε να ακούνε μουσική, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα, να λαμβάνουν βελτιστοποιημένες οδηγίες για τις συνθήκες κυκλοφορίας και άλλα, παραμένοντας πάντα προσηλωμένοι στο δρόμο. Το σύστημα είναι επίσης συμβατό με Siri Eyes Free το οποίο παρέχει εύκολη πρόσβαση στο Siri με iPhones συνδεδεμένα με Bluetooth.

•  Οι χρήστες Android™ μπορούν να ενεργοποιούν το Android Auto™. Με το Android Auto, οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν και θα απολαμβάνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια ήδη γνωστές και αγαπημένες εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το Google Search, το Google Maps και το Google Play.

Το λογισμικό ενημερώνεται ασύρματα, μέσω Wi-Fi όταν το όχημα βρίσκεται στο δρόμο ή σε γκαράζ, αρκεί να υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο Wi-Fi και να είναι εφοδιασμένο με τους κωδικούς πρόσβασης.

Το SYNC 3 αναβαθμίζει επίσης την εμπειρία του οδηγού με την εφαρμογή Ford Service App που προσφέρει Online Πληροφορίες Οδικής Κυκλοφορίας στο χάρτη πλοήγησης για καλύτερο προγραμματισμό διαδρομής, με προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες κυκλοφορίας. 

«Με δυνατότητες χειρισμού της οθόνης αφής με λειτουργίες “pinch-to-zoom” και “swipe” και το γνωστό, από τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης, πεδίο αναζητήσεων, το SYNC 3 προσφέρει μία εμπειρία χρήστη παρόμοια με τη διαχείριση της οθόνης ενός smartphone, ενώ είναι ευκολότερη και πιο διαισθητική» δήλωσε ο Kellerwessel.

 

Πρωτοποριακές νέες εφαρμογές

Η τεχνολογία SYNC AppLink της Ford που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2013, ήδη επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν με φωνητικές εντολές μία ευρεία γκάμα εφαρμογών για smartphone, όπως ADAC, Audioteka, AUPEO!, Cityseeker by Wcities, Cyclops, DetektorFM, DIE WELT, Eventseeker by Wcities, Glympse, Goal Live Scores, Meople, n-tv, Radioplayer, Roald Dahl Audiobooks, Spotify και Wetter.de.

Τώρα η Ford προσφέρει νέες εφαρμογές στους πελάτες με το λανσάρισμα του SYNC 3, όπως  οι πρώτες εφαρμογές του είδους σε αυτοκίνητο, MyBoxMan και HearMeOut.

Σχεδιασμένο από την FretBay, και προσελκύοντας την προσοχή του Executive Chairman της Ford Bill Ford στο SYNC AppLink Developer Challenge Dublin, το MyBoxMan προσφέρει τη δυνατότητα στους οδηγούς να παραδίδουν ένα πακέτο (δέμα) για λογαριασμό τρίτου κερδίζοντας περίπου 5-8 Ευρώ για μία κλασική διαδρομή πέντε χιλιομέτρων. Η HearMeOut, η παγκοσμίως  πρώτη hands-free εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης με φωνητική ενεργοποίηση, επιτρέπει στους οδηγούς να ηχογραφούν audio posts διάρκειας 42 δευτερολέπτων, να τα μοιράζονται σε Facebook και Twitter, να ακούνε και να κάνουν ‘like’ σε ηχητικές αναρτήσεις των ‘φίλων’ τους.

«Οι οδηγοί δεν είχαν ποτέ πρόσβαση σε τέτοιου είδους εφαρμογές μέχρι τώρα. Οι εφαρμογές MyBoxMan και HearMeOut ανοίγουν νέους ορίζοντες καθώς οι οδηγοί μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένοι, ακόμα και να κερδίζουν χρήματα» δήλωσε ο Scott Lyons, business & partner development, Connected Vehicle & Services, Ford Ευρώπης. «Σαν μία υπηρεσία μεταφοράς δεμάτων (παραλαβή/παράδοση), το MyBoxMan εγκαινιάζει νέους δρόμους στις λεγόμενες ‘κοινωνικές μεταφορές’ (social shipping), αξιοποιώντας έξυπνα και αποδοτικά τη χρήση αυτοκινήτου και τη χωρητικότητα ενός van σε προγραμματισμένες διαδρομές».

Άλλες εφαρμογές που διατίθενται για το SYNC 3:

• AccuWeather, παγκοσμίως κορυφαία εφαρμογή για πρόγνωση καιρού, βοηθά τους οδηγούς να προγραμματίζουν και να επιλέγουν τον κατάλληλο χρόνο του ταξιδιού με βάση τον καιρό, προσφέροντας και μία έγκαιρη προειδοποίηση για δυσμενείς καιρικές συνθήκες με το Superior Accuracy™. Η αποκλειστική λειτουργία AccuWeather MinuteCast® χρησιμοποιεί ακριβή διεύθυνση ή θέση GPS για πρόγνωση βροχόπτωσης (ανανέωση κάθε λεπτό), καθώς και πληροφορίες σχετικά με το είδος, την ένταση και τη διάρκεια της βροχόπτωσης.

• Cadena Ser επιτρέπει στους οδηγούς της Ισπανίας να ακούνε τον πιο δημοφιλή εθνικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας. Η εφαρμογή παρέχει φωνητικό έλεγχο για πρόσβαση σε podcasts, εκπομπές, τοπικούς σταθμούς, ειδήσεις και λίστες εκδηλώσεων κατά βούληση. Διατίθεται στην Ισπανική γλώσσα για iOS και Android.

• Los 40 Principales είναι ο πιο δημοφιλής μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός σε Ισπανία, Χιλή, Κολομβία, Παναμά, Αργεντινή, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Παραγουάη και Δομινικανή Δημοκρατία. Παίζει τις 40 μεγαλύτερες σύγχρονες επιτυχίες, σε μουσική pop, rock και house. Οι οδηγοί στην Ισπανία μπορούν να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για πρόσβαση σε podcasts και εκπομπές κατά βούληση. Διατίθεται στην Ισπανική γλώσσα για iOS και Android.