Το Taxi Concept των Audi, Airbus και Italdesign πέταξε για πρώτη φορά


Τα ιπτάμενα ταξί είναι το μέλλον και η Audi μαζί με την Airbus και την Italdesign δοκίμασαν ήδη το δικό τους.

  • 28/11/2018

Το Taxi Concept είναι ο συνδυασμός ενός αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και ενός επιβατικού drone, έχει εξελιχθεί από κοινού από τις Audi, Airbus και Italdesign και είναι εντυπωσιακό τόσο ως σύλληψη όσο και ως εμφάνιση. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, καθώς πέταξε για πρώτη φορά στην Drone Week του Άμστερνταμ. H δοκιμή περιλάμβανε την απόθεση μιας καμπίνας επιβατών από το ιπτάμενο τμήμα στο επίγειο, το οποίο στη συνέχεια κινήθηκε αυτόνομα.

Για να μην προκαλείται υπερβολική αισιοδοξία για το πόσο έχουν προσχωρήσει τα πράγματα οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως η δοκιμή έγινε με ένα πρωτότυπο 1:4, όμως η επιτυχία της όλης αποστολής αποδεικνύει πως το όλο πρότζεκτ μπορεί να υλοποιηθεί.

Η Audi πιστεύει πως η έκδοση παραγωγής μπορεί να είναι έτοιμη μέσα στην επόμενη δεκαετία και να παρέχει μεταφορικό έργο ανάλογο με αυτό που εκτελούν σήμερα τα ταξί σε μεγαλουπόλεις. Οι επιβάτες θα μπορούν τόσο να πετούν όσο και να κινούνται σε δρόμους χωρίς να αλλάζουν όχημα, κάτι που θα τους εξασφαλίζει ακόμα πιο γρήγορες μετακινήσεις.

Μέχρι όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα η Audi κάνει δοκιμές στην Νότιο Αμερική σε συνεργασία με τη θυγατρική της Airbus Voom. Έτσι όταν κλείνει κανείς μια πτήση με ελικόπτερο στο Mexico City ή στο Sao Paolo οι μετακινήσεις προς και από το ελικοδρόμιο γίνονται με ένα μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, προκειμένου οι ειδικοί της να καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών.