Το τέλος των εκθέσεων αυτοκινήτου! Πιθανά άκυρη η Γενεύη του 2021


Για τη φετινή χρονιά υπήρχε μία καλή δικαιολογία ακύρωσης της Γενεύης. Η πανδημία του Κορωνοϊού. Για το 2021, ο λόγος θα είναι πιθανά η αδιαφορία των εταιριών και ο οικονομικός μαρασμός!

  • 28/5/2020

Μπορεί για δεκαετίες ολόκληρες οι διεθνείς εκθέσεις να αποτελούσαν τα κύρια γεγονότα στο χώρο του αυτοκινήτου, τα τελευταία χρόνια όμως η εικόνα αυτή αρχίζει να αλλάζει. Έχουμε ξαναγράψει για εταιρίες οι οποίες προτιμούν να δώσουν τα χρήματά τους αλλού, σε πιο εστιασμένες παρουσιάσεις και ίντερνετ, παρά να ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων για δύο στρέμματα έκτασης σε ένα λαμπερό σαλόνι, δίπλα στον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Από το στάδιο όμως του να μην συμμετέχουν μερικές εταιρίες σε μία έκθεση, μέχρι το να κινδυνεύει να μην γίνει μία έκθεση, λόγω οικονομικών δυσκολιών, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για τη Γενεύη, η οποία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στάδιο. Ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση, είναι όμως πολύ πιθανό να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του 2021, λόγω κόστους.

Οι ίδιοι οι διοργανωτές, σε δελτίο τύπου τους, χαρακτήρισαν την οικονομική κατάσταση του θεσμού ως «σημαντικά αποδυναμωμένη». Ο OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles) πρότεινε τη λήψη δανείου από το καντόνι της Γενεύης, αυτό όμως δεν έχει γίνει αποδεκτό από τους διοργανωτές. Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα, είναι αρκετά πιθανό να μην πραγματοποιηθεί η έκθεση του χρόνου και να πάμε για το 2022. Με την ελπίδα, βεβαίως, να μην έχουν πάρει, μία και καλή, απόφαση οι αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύουν τα χρήματά τους σε online παρουσιάσεις που, αντικειμενικά, δείχνουν να δουλεύουν μία χαρά!