Το Tesla Cybertruck και… καταμαράν


Με την ονομασία Cybercat και Cybercat Foiler, αντίστοιχα, το Tesla Cybertruck θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως σκάφος με την προσθήκη των πλωτήρων και του συστήματος πρόωσης για την περίσταση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/2/2022

Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμα το Tesla Cybertruck ως μοντέλο παραγωγής για την επίγεια χρησιμοποίησή του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν σκέφτονται κάποιες άλλες ενδεχόμενες χρήσεις του. 

Μία από τις ιδέες που υπάρχουν είναι να μετατρέπεται και σε σκάφος για τη συνέχιση της εκδρομής και στο υγρό στοιχείο. Αυτή η προοπτική δεν αυξάνει τις πιθανές εναλλακτικές μόνο σε ιδιωτικό επίπεδο αλλά και σε επιχειρηματικό. Μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών τουρισμού θα μπορεί να κατέχει κάποια οχήματα και να τα προσφέρει για τη μετακίνηση των πελατών της σε στεριά και σε θάλασσα ή λίμνη.

Στα σκίτσα μπορούμε να δούμε το Tesla Cybertruck να μετατρέπεται με σχετικά εύκολο τρόπο σε καταμαράν με την προσθήκη των πλωτήρων και του απαραίτητου συστήματος πρόωσης. Το Cybercat, όπως ονομάζεται, θα έχει αυτονομία 100 ναυτικά μίλια (περίπου 185 km) με σταθερή ταχύτητα πέντε κόμβους, ενώ μπορεί να κινηθεί με ανώτατη ταχύτητα 22 κόμβους.

Εκτός αυτού, υπάρχει και η εκδοχή του ως υδροπτέρυγο. Το Cybercat Foiler, όπως είναι η ονομασία του, έχει την ίδια αυτονομία με σταθερή πλεύση στους πέντε κόμβους αλλά θα δύναται να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη από 35 κόμβους. Σε αυτή τη περίπτωση θα μπορούν να προσαρμόζονται στο πίσω μέρος τού Tesla Cybertruck έως πέντε εξωλέμβιες ηλεκτρομηχανές.