To Tesla Model 2 θα φέρει την επανάσταση


Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Tesla είναι ένα αυτοκίνητο που θα απευθύνεται σε όλους και όχι μόνον σε εκείνους που διαθέτουν την οικονομική άνεση να υποστηρίξουν με τον οβολό τους τη μετάβαση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση.

  • 1/3/2021

Κατά γενική ομολογία η ηλεκτροκίνηση είναι ένα ακριβό σπορ. Ένα σπορ που απευθύνεται στην ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των γνωστών και ως early adopters, οι οποίοι μάλιστα οφείλουν να διαθέτουν και την απαιτούμενη οικονομική επιφάνεια ώστε υποστηρίξουν τη φυσική ροπή τους προς την καινοτομία.

Αυτό, βέβαια, πρόκειται να αλλάξει, καθώς όλοι οι κατασκευαστές πρόκειται στα επόμενα χρόνια να λανσάρουν νέα, πιο προσιτά ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αξιοποιώντας -μεταξύ άλλων- το γεγονός ότι η ίδια η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και ειδικότερα οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνουν πιο ανταγωνιστικοί χάρη στη μαζικότητα της παραγωγής τους.

Ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες που αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να απευθυνθούν στο ευρύτερο αγοραστικό κοινό βρίσκεται και η Tesla, η οποία έχει μέσα στα μελλοντικά της σχέδια τη δημιουργία ενός προσιτού ηλεκτροκίνητου μικρομεσαίου hatchback.

Ενός αυτοκινήτου που ξεκινά από την περιοχή των 20.000-22.000 ευρώ, κοιτάζοντας στα μάτια τις premium επιλογές που έχει να παρουσιάσει η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Πόσο εύκολο είναι αυτό; Για τον δαιμόνιο Elon Musk τίποτα δεν φαντάζει δύσκολο. O φυσικός ηγέτης της Tesla έχει ήδη αναθέσει στην Κίνα την εξέλιξη του αυτοκινήτου, που όπως όλα δείχνουν θα κατασκευάζεται στην Σαγκάη και θα φέρει όλον τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να μπορεί να συγκριθεί με τις μεγαλύτερες προτάσεις της αμερικανικής φίρμας.

Μένει να αποδειχθεί αν η Tesla θα αξιοποιήσει την κληρονομιά του ήδη γνωστού Model 3 για να δημιουργήσει το πιο προσιτό τετράτροχο στη μέχρι τώρα πορεία της ή αν θα επιχειρήσει να κατασκευάσει το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback ξεκινώντας από λευκό χαρτί.

Κρίσιμο για τη μετέπειτα πορεία του αυτοκινήτου θα είναι και η τεχνολογία που θα επιλεγεί για τις συσσωρευτές, η οποία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τόσο την τιμή όσο και την αυτονομία.