Το Tesla Model S και ως νεκροφόρα για τους... αμετανόητους οικολόγους!


Αυτό είναι το απόλυτο όχημα για την τελευταία βόλτα ακόμη και του πιο φανατικού οικολόγου. Μπορεί να ακούγεται μακάβριο αλλά έτσι έχουν τα πράγματα για όσους επιθυμούν να φτάσουν αθόρυβα και οικολογικά στην τελευταία τους επίγεια οικία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: binZ
  • 21/8/2020

Η γερμανική εταιρία Binz International είναι αρκετά γνωστή στο χώρο των μετασκευών και της μετατροπής επιβατικών κατάλληλα για επαγγελματική χρήση. Αυτή τη φορά συνεργάστηκε με την αγγλική Coleman Milne και Woodall Nicholson για να κατασκευάσουν μια ηλεκτρική νεκροφόρα βασισμένη πάνω στα μηχανικά μέρη ενός Tesla Model S.

Πίσω από αυτή την μακάβρια ιδέα δεν κρύβεται μία τρελή επιθυμία κάποιου μελλοθάνατου ή κάποιου που θέλει το τελευταίο του ταξίδι να είναι αθόρυβο, ηλεκτρικό και δίχως ρύπους.

Πολύ απλά, ο βασικός λόγος είναι πως σε πολλές πλέον περιοχές της Βόρειας Ευρώπης έχουν θεσπίσει ζώνες κυκλοφορίας όπου απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων με κινητήρες καύσης. Από αυτό το μέτρο δεν εξαιρούνται ούτε οι συμβατικές νεκροφόρες, οι οποίες για να περάσουν από αυτές τις ζώνες θα πρέπει να πάρουν ειδική άδεια και να καταβάλλουν ένα σχετικά υψηλό παράβολο.

Απλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να αναφέρουμε πως το Binz.E., όπως ονομάζεται η ηλεκτρική νεκροφόρα, βασίζεται πάνω σε ένα Model S Performance και η αυτονομία ξεπερνά τα 300 km.

Για ευνόητους λόγους πρακτικότητας το μεταξόνιο έχει αυξηθεί όσο χρειάζεται για να μακρύνει όλο το αμάξωμα. Η όλη μετατροπή γίνεται στα κεντρικά της εταιρίας στην Γερμανία και γίνονται δεκτές παραγγελίες από σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης.