To test της Volvo στο Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης θα ανεβάσει τους παλμούς σου (Video)


Η σουηδική εταιρία αποφάσισε να επαναφέρει στην επικαιρότητα ένα video από τις δοκιμές που πραγματοποίησε στο Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης με Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης. Η εικόνα είναι άκρως εντυπωσιακή.

  • 21/12/2021

Όσο η κουβέντα σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση και την αποτελεσματικότητά της συνεχίζεται, το μεγάλο ζητούμενο εντοπίζεται στο κατά πόσο μπορεί ένα τεχνολογικό σύστημα να κάνει την μετακίνηση στους δρόμους πιο ασφαλή, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες ατυχήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο η Volvo παρουσίασε πριν από λίγες μέρες στα κοινωνικά της δίκτυα ένα video όπου παρουσιάζει το σύστημα Collision Warning and Emergency Brake System εν δράσει. Για την ακρίβεια αυτό το video είχε ανέβει το 2013 στο YouTube ωστόσο οι Σουηδοί αποφάσισαν να το επαναφέρουν στην επικαιρότητα, ίσως μετά και τον ντόρο που προκλήθηκε από το δυστύχημα με το Tesla Model 3 στο Παρίσι.

Στο video παρουσιάζεται ένα πλήρως φορτωμένο φορτηγό της Volvo όπου κινείται με μεγάλη ταχύτητα, αρχικά προς ένα ακινητοποιημένο ομοίωμα αυτοκινήτου και στη συνέχεια προς ένα κινούμενο όχημα το οποίο σταδιακά μειώνει ταχύτητα. Και στις δύο περιπτώσεις η λειτουργία του συστήματος αποδεικνύεται σωτήρια με το φορτηγό να ακινητοποιείται μόλις λίγα εκατοστά από τον πίσω προφυλακτήρα του εμπόδιου.

Το πιο εντυπωσιακό πλάνο, ωστόσο, έρχεται από το εσωτερικό του φορτηγού με τις ειδοποιήσεις να… χτυπάνε σαν τρελές, προσπαθώντας να προκαλέσουν την αντίδραση του οδηγού. Όταν αυτή δεν έρχεται το σύστημα παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και η σύγκρουση αποσοβείται την τελευταία στιγμή.

Δείτε το video από το test

Ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό video αναρτήθηκε στο YouTube το 2017 στο οποίο καταγράφεται η σωτήρια παρέμβαση του συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης όταν ένα παιδί προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο χωρίς να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα φορτηγό της Volvo.

Δείτε τι συνέβη στο παρακάτω video