Το τετρακίνητο Dacia Duster είναι το νέο αυτοκίνητο του Πάπα


Κάποιες από τις μετακινήσεις του Πάπα Φραγκίσκου θα γίνονται από εδώ και στο εξής με το SUV της ρουμάνικης Dacia.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/11/2019

Ο Πάπας κατά καιρούς έχει μετακινηθεί με διάφορα αυτοκίνητα, τα οποία πολλές φορές έχουν σχέση και με τις χώρες τις οποίες επισκέπτεται. Επίσης δέχεται ως δώρα αυτοκίνητα που είτε πωλούνται είτε τα χρησιμοποιεί ο ίδιος για τις υποχρεώσεις του.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνεται π.χ. μια Enzo, για την ακρίβεια η 400η και τελευταία που είχε δεχθεί από τη Ferrari o Ιωάννης Παύλος o Δεύτερος, καθώς και μια Lamborghini Huracan. Την οποία ο νυν Πάπας Φραγκίσκος την ευλόγησε και την υπέγραψε και στη συνέχεια πουλήθηκε για περίπου 700.000 ευρώ. 

Από τα πιο προσγειωμένα οχήματα και το τελευταίο που απέκτησε ο Ποντίφηκας είναι ένα Dacia Duster, το οποίο του το χάρισε η Renault. Πρόκειται για την τετρακίνητη έκδοση του, η οποία με τη βοήθεια και της εξειδικευμένης σε αυτόν τον τομέα Romturingia, έχει υποστεί κάποιες μετατροπές.

Μια από αυτές είναι η πιο χαμηλή κατά 30 mm ανάρτηση, επιλογή που έγινε για να διευκολύνεται η επιβίβαση και η αποβίβαση, ενώ το πίσω κάθισμα -η διάταξη παραμένει πενταθέσια- είναι πιο άνετο προκειμένου τα μεγάλα ταξίδια να είναι πιο ξεκούραστα.

Φυσικά δεν λείπει ούτε το διάφανο κουβούκλιο, που εδώ είναι προσθαφαιρούμενο και χρησιμοποιείται προκειμένου και οι πιστοί να βλέπουν καλύτερα τον επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας αλλά και ο Πάπας να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής.