Το θηρίο της Brabham, η ΒΤ62, απέκτησε και έκδοση δρόμου


Στη Brabham είναι πολύ περήφανη για την εξέλιξη από τους μηχανικούς της της BT62R που μπορεί να κυκλοφορήσει και πέρα από τις πίστες.

  • KEIMENΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BRABHAM
  • 4/9/2020

Η Brabham μπορεί να ξεκίνησε παρουσιάζοντας τις εκδόσεις πίστα της BT62, τις Ultimate Track και Competition, αλλά ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα ακολουθούσε και μια έκδοση με τις κατάλληλες προδιαγραφές για κίνηση σε δημόσιους δρόμους.

Η έκδοση αυτή ονομάζεται BTR62R και παρουσιάστηκε μόλις τώρα από την Αυστραλιανή εταιρεία, είναι διαθέσιμη τόσο με το τιμόνι αριστερά όσο και δεξιά και με δύο διαμορφώσεις. Είτε τη Signature Series σύμφωνα με τις επιθυμίες του αγοραστή της είτε τη Celebration Series με αναφορές στην ιστορία της Brabham στη Formula 1.

Η BT62R διαθέτει μεταβλητή απόσταση από το έδαφος προκειμένου εκτός από την πίστα να μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς πρόβλημα και στους κατά κανόνα που ανώμαλους δημόσιους δρόμους. Επίσης έχει μια νέα εξάτμιση για μείωση του επιπέδου θορύβου εντός της καμπίνας, κλιματισμό, θερμαινόμενο παρμπρίζ, άλλα καθίσματα, προαιρετικά ηχοσύστημα, καινούργιο εμπρός σπόιλερ και πίσω διαχύτη και βέβαια λάστιχα δρόμου.

Πέρα φυσικά από τα προαπαιτούμενα σύμφωνα με το νόμο φώτα και εξωτερικούς καθρέφτες. Η Celebration Series μπορεί επίσης να έχει προαιρετικά λογότυπα και σήματα σε χρυσό 18 καρατίων, καθώς και ένα Track Pack με πίσω φτερούγα, σπλίτερ και διαχύτη.

Ο κινητήρας είναι ο V8 των 5,4 lt, που αποδίδει 710 PS και 667 Nm και σύμφωνα με τη Brabham είναι ο πιο ισχυρός ατμοσφαιρικός οκτακύλινδρος στο κόσμο.