Το "Θηρίο" του Trump έτοιμο για το καθήκον


Ο Donald Trump δε χρειάζεται να περιμένει περισσότερο για την καινούργια λιμουζίνα του. Το «Θηρίο» παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη κι εμείς δημοσιεύουμε τη σχετική φωτογραφία.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/9/2018

Ο Donald Trump έχει πλέον στη διάθεσή του το νέο «Θηρίο»! Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το νέο κρατικό αυτοκίνητο επίσημα στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, σε ένα πέρασμα από το Manhattan ο Trump οδήγησε κι αυτός για 1η φορά την Cadillac One. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστοποιηθεί πολλές λεπτομέρειες για τη νέα super λιμουζίνα, η οποία βασίζεται σε μία επιμηκυμένη εκδοχή της Cadillac CT6. Το νέο «Θηρίο» δείχνει πιο μοντέρνο σε σχέση με τον προκάτοχό του, έχει ενισχυμένη θωράκιση και εξοπλίζεται με διάφορα συστήματα ασφαλείας. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων "Fox News", αυτός ο αυτοκινητικός... κολοσσός έχει βάρος που κυμαίνεται ανάμεσα στους 7 και τους 9 τόννους. Πάντως, στη Νέα Υόρκη βρέθηκαν δύο αντίτυπά του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από την Αμερική, η κυβέρνηση Trump έκλεισε με την General Motors ένα συμβόλαιο ύψους 13,8 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελεί τη χρηματική εγγύηση για την αγορά ακόμα μιας δεκάδας "Beast".

Η προεδρική λιμουζίνα του Trump καθυστέρησε να κυκλοφορήσει

Ουσιαστικά, ο πιο ισχυρός, αλλά και πιο έντονα αμφιλεγόμενος πολιτικός του κόσμου, έπρεπε να πάρει από την Cadillac το ανανεωμένο «κρατικό αυτοκίνητο του προέδρου» ήδη από το 2017. Ωστόσο, από τότε μέχρι πολύ πρόσφατα δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Τελικά, στις αρχές του φθινοπώρου του 2018 η προεδρική -και θωρακισμένη, φυσικά- λιμουζίνα απέκτησε «σάρκα και οστά».

Μοναδικά μέτρα ασφαλείας στην προεδρική λιμουζίνα

Πολλά στοιχεία γίνονται φανερά ακόμα και εξ όψεως. Η αμερικανική προεδρική λιμουζίνα έχει μήκος σχεδόν 7 m, η οροφή της έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά, περίπου στο ύψος ενός όρθιου ανθρώπου, ώστε να γίνεται με άνεση η πρόσβαση στο εσωτερικό της. Το "Beast" είναι επταθέσιο, ενώ το πάχος των θυρών του ανέρχεται στα 20 cm! Οι γυάλινες επιφάνειές του είναι σε θέση να αντέξουν ένοπλη επίθεση, ακόμα και επίθεση με χημικά όπλα! Τα ελαστικά και οι χαλύβδινες ζάντες είναι αλεξίσφαιρα και το πάτωμα του "Beast" είναι ανθεκτικό σε νάρκες. Με άλλα λόγια τα μέτρα ασφαλείας είναι μοναδικά γι' αυτό το κρατικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει δική του παροχή οξυγόνου, το ρεζερβουάρ του είναι τεθωρακισμένο, ενώ όλα τα παράθυρα είναι άθραυστα.
Η προεδρική λιμουζίνα εξοπλίζεται με σύστημα ρίψης οβίδων και δακρυγόνων, με σύστημα νυχτερινής όρασης (night vision), δορυφορικό τηλέφωνο και κωδικοποιημένη σύνδεση στο internet. Μάλιστα, θα εφοδιάζεται και με πλούσια αποθέματα αίματος της ομάδας του προέδρου, βεβαίως-βεβαίως. Εννοείται, πως υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και στοιχεία ακόμη, τα οποία δεν αποκαλύπτονται από τις αρχές, παραδοσιακά για λόγους ασφαλείας.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι κρατικό μυστικό!

Από το σχήμα του και μόνο, ακόμα και το μέχρι πρότινος «Θηρίο» λογιζόταν ως ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Στην ουσία, βέβαια, ήταν ένα tank πάνω σε τροχούς φορτηγού. Τεχνικά χαρακτηριστικά για τη λιμουζίνα δε δόθηκαν στους δημοσιογράφους καθόλου. Επομένως, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε:  Το θωρακισμένο αμάξωμα προέρχεται από ένα pick-up ή ένα SUV. Μήπως κάτω από το θωρακισμένο αμάξωμα «κρύβεται» ένα Chevrolet Suburban; Το "Beast" κινείται με βενζίνη ή με diesel; Κρατικό μυστικό! Οι εικασίες για τον κινητήρα φτάνουν από έναν τεράστιο V8 βενζίνης έως και τον diesel (Duramax) των 6,6 lt. Φήμες αναφέρουν ότι αυτή η Cadillac έφτασε τα μόλις 97 km/h, εξαιτίας των 5 έως 8 τόννων της και κατανάλωσε 27 lt/100 km! Με συγκεκριμένες «χημικού τύπου» επεμβάσεις η ισχύς μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1.000 PS. Με την ολοκλήρωση των υπηρεσιών της αυτή η λιμουζίνα θα καταστραφεί εξ ολοκλήρου...