Το θρυλικό Citroen 2CV μετασχηματίζεται σε ένα κλασικό roadster


To Burbon roadster δείχνει ένα κλασικό sports car το οποίο έχει ιδιαίτερο στυλ. Κι όμως. Κάτω από το πλαστικό αμάξωμά του κρύβεται ένα Citroen 2CV!

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 1/10/2020

Η Burbon Company Cars είναι μια ολλανδική εταιρεία η οποία ειδικεύεται στην ανακατασκευή Citroën 2CV και πώληση ανταλλακτικών αυτού. Ωστόσο, το όραμα των δύο ιδρυτών της ήταν να δημιουργήσουν το δικό τους μοντέλο. Αυτό έγινε πράξη όταν αποφάσισαν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο να βασίζεται στα μηχανικά μέρη του θρυλικού γαλλικού οχήματος.

Έτσι, το 2000, δέκα χρόνια έπειτα από το τέλος παραγωγής του 2CV, έφτιαξαν ένα κλασικό σε σχήμα πλαστικό αμάξωμα το οποίο παραπέμπει σε sports car roadster. Ωστόσο, ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι αυτός του Citroën, δηλαδή ο αερόψυκτος χωρητικότητας 602 cc. Συνεπώς, οι επιδόσεις του δεν είναι αυτές που θα σε εντυπωσιάσουν.

Όμως, το roadster έχει βάρος μόνο 480 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι αργό. Μάλιστα, η εταιρεία το παρέχει σε κιτ για να το συναρμολογήσει ο ενδιαφερόμενος, με την τιμή πώλησής του να ξεκινά από τα 4.499 ευρώ.

Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να το αποκτήσει ολοκληρωμένο, η τιμή του ξεκινά από τα 12.500 ευρώ και υπάρχει η δυνατότητα να το διαμορφώσει όπως του ταιριάζει καλύτερα, μέσω των επιλογών που παρέχονται.

Διαβάστε, επίσης: Δείτε το πιο «τρελό» Citroen 2CV στον κόσμο (Video).