To θρυλικό Range Rover γίνεται ηλεκτρικό


Ένα ακόμα κλασσικό τετράτροχο κατακτά την αιωνιότητα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ειδικότερα της ηλεκτροκίνητης καρδιάς της Lunaz.

  • 7/12/2020

Μέχρι πρότινος το μέλλον των ιστορικών οχημάτων ήταν θολό, μιας και οι όποιοι περιορισμοί που αργά ή γρήγορα θα προκύψουν για τα αυτοκίνητα που φιλοξενούν κάτω από το καπό τους κινητήρεςεσωτερικής καύσης απειλούσαν και τη μακροζωία εκείνων των οχημάτων που ανήκουν ούτως ή άλλως σε μια άλλη εποχή.

Στην προσπάθειά της λοιπόν να εξασφαλίσει μια λαμπρή συνέχεια σε οχήματα που έχουν γράψει τη δική τους χρυσή σελίδα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η βρετανικής καταγωγής Lunaz ειδικεύτηκε στην μετατροπήσυμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά.

Το κόστος δεν είμαι μικρό, πόσο μάλλον όταν περιλαμβάνει και την αγορά του αυτοκινήτου, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποζημιώσει τον υποψήφιο αγοραστή ενός οχήματος που πέρα από τον future proof τεχνολογία που κρύβουν επιμελώς οι μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματός δεν φέρει άλλες παρεμβάσεις.

Μετά λοιπόν την Jaguar XK120και την Rolls-Royce Phantom V, σειρά έχει το εμβληματικό Range Rover να αποκτήσει πρόσβαση στην ηλεκτροκίνητη τεχνολογία της Lunaz και να μετατραπεί σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράτροχο, ο ιδιοκτήτης του οποίου θα μπορεί να το απολαμβάνει χωρίς φόβο αλλά με περίσσιο πάθος στο μέλλον.

Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι προδιαγραφές των συνολικά 50 αντιτύπων που πρόκειται να δημιουργήσει τη Lunaz, ωστόσο, οι υποψήφιοι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουνανάμεσα σε συγκεκριμένες διαμορφώσεις και τύπους αμαξώματος ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Άλλωστε το ποσό των σχεδόν 250.000 ευρώ δίνει το δικαίωμα στον πελάτη να απαιτήσει την εξατομίκευση του νέου ηλεκτροκίνητου αποκτήματός του. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι θα υπάρξουν και τετρακίνητες εκδόσεις με τη χρήση προφανώς δύο ηλεκτροκινητήρων.