To τηλεοπτικό σποτ του νέου Suzuki Vitara είναι υπερπαραγωγή!


300 ηθοποιοί, 3 ημέρες, 2 Ισπανικές πόλεις

 

  • 28/3/2015

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Suzuki στο νέο Vitara, είναι και το επικό τηλεοπτικό σποτ που φρόντισε να το συνοδεύει και καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τόσο τον "παιχνιδιάρικο" χαρακτήρα του, όσο την ιστορία που το συνοδεύει.

Την παραγωγή ανέλαβε η διεθνώς καταξιωμένη Partizan Films και τη σκηνοθεσία ο Michael Geoghegan. Για να πραγματοποιηθεί το σποτ επιστρατεύτηκαν περισσότεροι από 300 ηθοποιοί, σε ένα γύρισμα το οποίο διήρκεσε 3 μέρες και πραγματοποιήθηκε σε δύο διαφορετικές ισπανικές πόλεις, την Μάλαγα και την Αλμερία.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του σποτ βέβαια, είναι τα ψηφιακά οπτικά εφέ. Είναι ενδεικτικό ότι παρότι απεικονίζονται πάρα πολλά αυτοκίνητα, μόλις τέσσερα υπήρχαν πραγματικά στο πλατό των γυρισμάτων.

Άλλο ένα σημείο σταθμός του σποτ είναι η μουσική. Το αρχικό κομμάτι που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται "Fantasy Chorale" και η Suzuki το διασκεύασε προσθέτοντας νέους στίχους, ειδικά για το λανσάρισμα του νέου Vitara, και προφέρονται στα λατινικά κατά σειρά οι λέξεις "magnificus - έξοχο", "singularis - μοναδικό", "currus vivus - ένα ζωντανό άρμα", "urbem amat - αγαπάει την πόλη" και "Vitara!". Το τελευταίο δεν χρειάζεται μετάφραση...

Τη μουσική διεύθυνση της παραγωγής ανέλαβε ο Benjamin Pope που έχει διευθύνει μεταξύ άλλων τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκιο, ενώ για την εκτέλεση χρησιμοποιήθηκε η περιζήτητη Χορωδία του Ουγγρικού Ραδιοφώνου, αποδίδοντας έτσι και ένα φόρο τιμής στο πνευματικό σπίτι του νέου Vitara.

Όλα αυτά για να δημιουργηθεί ένα τηλεοπτικό σποτ διάρκειας 47 δευτερολέπτων, που μπορεί να φαντάζει μικρό, αλλά είναι πολύ μεγάλο σε τηλεοπτικό χρόνο και ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Suzuki στην παρουσίαση του νέου Vitara στο κοινό του.