Το Top Gear δοκιμάζει για πρώτη φορά το Hennessey Venom F5 των 1.843 PS (video)


O Jack Rix ήταν ο τυχερός που πήρε στα χέρια του το αμερικανικό hypercar και σε κανένα σημείο της δοκιμής δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

  • 27/5/2022

Όταν έχεις την ευκαιρία να γίνεις ο πρώτος δημοσιογράφος που θα δοκιμάσει το Hennessey Venom F5 τότε δεν την αφήνεις να πάει χαμένη. Ο τυχερός ήταν ο Jack Rix από το Top Gear που βρέθηκε στη θέση του οδηγού και προσπάθησε, όσο το του επέτρεπε ο ενθουσιασμός που τον είχε κυριεύσει, να καταγράψει τα στοιχεία του αμερικανικού hypercar.

Το test drive ξεκίνησε με τον Rix να κάνει μια αναγνωριστική βόλτα από τη θέση του συνοδηγού και έχοντας δίπλα του τον επικεφαλής μηχανικό John Heinricy. Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος πήρε το αυτοκίνητο στα χέρια του και ξεκίνησε τη δοκιμή από τα… μαλακά, επιταχύνοντας δηλαδή στην ευθεία.

Οι άγριες διαθέσεις του κινητήρα έγιναν αντιληπτές ακόμα και στο ρελαντί, με τον Rix  να αναφέρει ότι ο ήχος των εξατμίσεων του θυμίζουν έναν… τσαντισμένο τυρανόσαυρο Ρεξ! Στη συνέχεια έβγαλε το hypercar σε δημόσιο δρόμο ώστε να δει τη συμπεριφορά του σε καθημερινή χρήση.

Θυμίζουμε ότι στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας V8 των 6.6 λίτρων. Φυσικά υπάρχουν και δύο turbo με κέλυφος από 3D εκτυπωτή που εξασφαλίζουν πίεση υπερπλήρωσης μέχρι και 1.58 bar, με αποτέλεσμα η απόδοση να φτάνει τους 1.843 PS. Όσο για την ροπή είναι στα 1.617 Nm με την ισχύ να περνά στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 7 σχέσεων.

Σχεδόν τα πάντα καλύπτονται από ανθρακόμημα και αυτό έχει συμβάλει σημαντικά ώστε το αυτοκίνητο να διατηρήσει χαμηλά το βάρος του (1.360 kg) και να μπορεί να βγάζει με άνεση τη δύναμή του στον δρόμο. O κατασκευαστής αναφέρει πως το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2.6 sec, το 0-200 km/h σε 4.7 sec και το 0-300 km/h σε 8.4 sec.

Δείτε το video με τη δοκιμή…

Πηγή: Top Gear