Το Torsus Terrastorm είναι ένα Minibus που πάει παντού


H βάση του είναι το τετρακίνητο VW Crafter και φιλοδοξεί να μη σταματά ούτε στα πιο δύσκολα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/7/2020

Γεγονός είναι πως στην παγκόσμια αγορά δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που μπορούν να μετακινήσουν περισσότερους των εφτά σε μέρη με πραγματικά δύσκολη πρόσβαση. Αυτό πάντως δεν αποθάρρυνε την Τσέχικη εταιρεία Torsus να εμπλακεί σε αυτόν τον τομέα, της κατασκευής δηλαδή Minibuses με πραγματικές off road δυνατότητες, που μπορούν να φτάσουν ακόμα πιο μακριά από εκεί που φαντάζεται κανείς. 

Το νέο μοντέλο της Torsus ονομάζεται Terrastorm και η ίδια η εταιρεία το περιγράφει ως «το πιο ικανό τετρακίνητο Minibus του κόσμου». Με θέσεις για συνολικά 21 επιβάτες που θέλουν όλοι μαζί να εγκαταλείψουν την άσφαλτο.

Η βάση του είναι το πλαίσιο των VW Crafter και MAN TGE και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι οι τετρακίνητες εκδόσεις τους, που για την περίσταση έχουν ενισχυμένη ανάρτηση για να φτάνουν σχεδόν παντού με πλήρη σύνθεση επιβατών.

Η Torsus πάντως θα προσφέρει μια σειρά εκδόσεων και παραλλαγών που απευθύνονται σε ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμούς που θέλουν ένα σκληροτράχηλο τετρακίνητο Minibus. Η Torsus πιθανότατα θα επιλέξει τον πιο ισχυρό κινητήρα που είναι διαθέσιμος για το Crafter και είναι ο 2.0 TDI με 177 PS, που συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο με 8 σχέσεις.