Το Toyota C-HR μετασχηματίζεται σε ανθρακονημάτινο κτήνος


Με τις ευλογίες της Toyota M. Βρετανίας, το C-HR μεταμορφώνεται σε ένα ανθρακονημάτινο κτήνος έτοιμο να «καταπιεί» ό,τι κι αν συναντήσει στον δρόμο του.

  • 27/10/2020

Πριν από μερικούς μήνες ήταν η Toyota Corolla προδιαγραφών Group Bεκείνη που στοίχειωσε τα όνειρα μας, αποδεικνύοντας ότι το υπεράνω κάθε υποψίας ιαπωνικό hatchback εξακολουθεί να διαθέτει στο DNA της τα γονίδια ενός πραγματικού πρωταθλητή.

Σήμερα είναι η σειρά του Toyota C-HR να μεταμορφωθεί με τη βοήθεια της σχεδιαστικής πένας του Κhyzyl Saleem, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Toyota Μ. Βρετανίας, δημιουργώντας με βάση το ιαπωνικό crossover ένα ανθρακονημάτινο κτήνος.

Το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό με την Corolla προδιαγραφών Group B και όχι ενδεικτικό του «πράσινου» προφίλ ενός αυτοκινήτου που εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο, αποζητώντας τη μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου.

Σε κάθε περίπτωση, το body kit που επιμελήθηκε ο Κhyzyl Saleem διατηρεί ανέπαφα τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του ιαπωνικού crossover, ελαχιστοποιώντας την απόσταση που το χωρίζει από το έδαφος και αναδεικνύοντας έναν ξεκάθαρα ασφάλτινο χαρακτήρα.

Την αύξηση των μετατροχίων και της διάστασης των τροχών ακολούθησαν οι επιφάνειες του αμαξώματος, οι οποίες απέκτησαν ακραία -για μια έκδοση παραγωγής- αεροδυναμικά χαρακτηριστικά.

Βγαλμένες από τον μαγικό κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι και οι απολήξεις των εξατμίσεων, εξασφαλίζoντας τον καλύτερο δυνατό επίλογο για το ιαπωνικό crossover.

Αν και φαντάζει απίθανο το C-HR με την αγωνιστική περιβολή να περάσει στην παραγωγή, το δημιούργημα του Κhyzyl Saleem μάς υπενθυμίζει την πρόθεση της Toyota να δημιουργεί προτάσεις που θα απευθύνονται στον πραγματικό οδηγό.

Μάλιστα, ο ταλαντούχος σχεδιαστής αποκάλυψε ότι το επόμενο σχεδιαστικό του project θα αφορά το Toyota RAV4, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ιαπωνικό SUV θα ακολουθήσει το παράδειγμα τόσο του C-HR όσο και της Corolla.