To Toyota Copen GR Sport είναι ένα Daihatsu (video)


Αν η ονομασία Copen σας θυμίζει κάτι από τα παλιά δεν έχετε πέσει καθόλου έξω. Εδώ με την υπογραφή της Gazoo Racing.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/10/2019

Η Daihatsu μπορεί να έχει αποχωρήσει χρόνια τώρα από την Ευρώπη αλλά στην Ασία και ιδιαίτερα στην Ιαπωνία τα πηγαίνει εξαιρετικά και κάτω από την ομπρέλα της Toyota. Μάλιστα, η τελευταία και συγκεκριμένα η Toyota Gazoo Racing παρουσίασαν μια ιδιαίτερα χορταστική έκδοση του Copen (ναι,  συνεχίζει να παράγεται με μεγάλη επιτυχία), τόσο οπτικά όσο και οδηγικά όπως τονίζουν οι Ιάπωνες στην επίσημη ανακοίνωση τους.

Εξωτερικά το σπέσιαλ Copen GR Sport ξεχωρίζει από τους σπορ προφυλακτήρες, τη νέα μάσκα, τον πίσω διαχύτη, τις ζάντες BBS, τα LED φωτιστικά σώματα, τις απολήξεις και φυσικά τα απαραίτητα λογότυπα. Τα οποία υπάρχουν και στο εσωτερικό με την προσοχή να πέφτει στα Recaro καθίσματα και στο Momo τιμόνι.

Όπως συνηθίζεται στην Ιαπωνία ο κινητήρας είναι ένας μικρός τρικύλινδρος turbo με 65 PS χωρητικότητας 660 cc που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο CVT με 7 διαβαθμίσεις και διακόπτες στο τιμόνι.

H ανάρτηση έχει σπορ ρύθμιση με νέα αμορτισέρ και κόκκινα ελατήρια, το ηλεκτρομηχανικό τιμόνι έχει νέα χαρτογράφηση, το πλαίσιο έχει περαιτέρω ενισχύσεις, το μπροστινό διαφορικό είναι μπλοκέ ενώ υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις με την υπογραφή της Gazoo Racing.