Το Toyota GR Hilux θα βάζει φωτιά... στους αγρούς!


Η αγορά των pickup αναμένεται να ξαναζεσταθεί για τα καλά με την έλευση νέων μοντέλων από του χρόνου.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/3/2020

Ανάμεσα σε αυτά τα νέα pickup που θα κυκλοφορήσουν στην επόμενη διετία είναι το πρώτο της Hyundai και οι διάδοχοι των VW Amarok και Ford Ranger. Ειδικά το τελευταίο έχει ανεβάσει τον πήχη σε άλλο επίπεδο με την Raptor έκδοσή του που έχει κάτω από το καπό έναν δίλιτρο turbo-diesel με 213 PS και 500 Nm ροπής.

Και από την στιγμή που η Toyota καλλιεργεί το GR προφίλ της, έχοντας ήδη παρουσιάσει το Yaris GR και εν αναμονή της Corolla GR, γιατί να μην λανσάρει και μια ανάλογη έκδοση ισχύος για το Hilux. Το οποίο αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα pickup σε όλο τον πλανήτη.

Προς το παρόν έχουμε δει την έκδοση GR Sport που έχει κάποιες στιλιστικές επεμβάσεις και αναβαθμίσεις στην ανάρτηση. Ωστόσο, τα καλύτερα έπονται αφού μια ισχυρότερη έκδοση GR βρίσκεται στα σκαριά για να πετάξει το γάντι και στο Raptor. Μάλιστα κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας νέος turbo-diesel V6 που θα αποδίδει πολύ πάνω από 200 άλογα και θα κάνει ντεμπούτο στο νέο Land Cruiser.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό Cars Guide η χωρητικότητα του νέου μοτέρ θα είναι στα 4,5 lt και η ισχύς του θα φτάνει περίπου τους 270 PS. Ίσως όμως για την Ευρώπη να υπάρξει και μικρότερο σε κυβισμό μοτέρ και με δεδομένο πως το νέο Hilux θα κυκλοφορήσει το 2023 μια GR έκδοση θα ήταν ιδανικός επίλογος για το τωρινό μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ