Το Toyota GR Yaris επιστρέφει στο Nurburgirng και προκαλεί


H Toyota κάνει δοκιμές στην πίστα του Nurburgring Nordschleife με ένα νέο πρωτότυπο GR Yaris το οποίο διαθέτει μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα και για το οποίο δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, ακόμη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: EVO UK.
  • 15/10/2020

Το καινούργιο GR Yaris έχει δημιουργήσει εντύπωση τόσο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του όσο και με την απόφαση των ανώτατων στελεχών της Toyota να εμπλακούν ενεργά στην υποκατηγορία των hot hatches. Οι πωλήσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς, ωστόσο η εξέλιξη του νέου μοντέλου δεν σταματά σε αυτό, αναφορικά με τον σπορ χαρακτήρα του.

Στην πίστα του Nürburgring Nordschleife εμφανίστηκε και κάνει δοκιμές εξέλιξης ένα πρωτότυπο GR Yaris το οποίο έχει εντονότερο αεροδυναμικό πακέτο στο αμάξωμά του. Έχει πτέρυγες στον εμπρός προφυλακτήρα και τους εκεί θόλους, οι οποίοι διαθέτουν και αεραγωγούς, ενώ πίσω υπάρχει μεγάλη αεροτομή.

Το αεροδυναμικό πακέτο που έχει τοποθετηθεί στο πρωτότυπο υπονοεί ότι οι άνθρωποι της Toyota σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία ακόμη πιο σπορ εκδοχή του νέου supermini μοντέλου, είτε για να έχει βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά και σημειώνει καλύτερο χρόνο σε πίστα, είτε με σκοπό να εξελίξουν μια αγωνιστική έκδοση η οποία θα απευθύνεται σε ιδιώτες που θέλουν να συμμετέχουν με αυτό σε αγώνες αυτοκινήτου, στις κατηγορίες Super 1600, Group N ή Group R. 

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του βρετανικού περιοδικού Evo, βλέπουμε ότι το πρωτότυπο του GR Yaris φέρει στο πίσω μέρος του εξοπλισμό με τον οποίο λαμβάνονται δεδομένα για τη ροή του αέρα κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το τι αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο πρωτότυπο, ούτε και για το εάν υπάρχουν βελτιώσεις στον κινητήρα. 

Θυμίζουμε ότι το καινούργιο Toyota GR Yaris έχει κάτω από το καπό του τον νέο τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο, χωρητικότητας 1,6 λίτρων βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 261 PS και μέγιστη ροπή 360 Nm. Για τη διαδικασία 0-100 km/h επιταχύνεται σε 5,2 sec και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 230 km/h.