To Toyota GR Yaris έσπασε το φράγμα των 400 ίππων!


Ανεξάντλητες όπως όλα δείχνουν είναι οι δυνατότητες του νέου Toyota GR Yaris, η αγωνιστική εκδοχή του οποίου έσπασε το φράγμα των 400 ίππων καταρρίπτοντας το ρεκόρ πίστας στο Tsukuba Circuit.

  • 14/12/2020

To Toyota GR Yaris δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις αποτελώντας όχι μόνο την κορυφαία έκδοση του αδιαμφισβήτητου best seller της ελληνικής αγοράς αλλά και το κορυφαίο supermini.

Γνωστό για τις αγωνιστικές καταβολές του και τις εξωτικές του προδιαγραφές, κατεβαίνει πλέον και στον αγωνιστικό στίβο, έχοντας νωρίτερα σπάσει με τη συμβολή της HKS το φράγμα των 400 ίππων.

Τετρακόσιοι plus ίπποι και 600 Nm ροπής αναμετρήθηκαν με τα χρονόμετρα Tsukuba Circuit, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ειδικότερα, το αγωνιστικών προδιαγραφών GR Yaris έγινε το πρώτο τετράτροχο που καταφέρνει να κινηθεί κάτω από το όριο του ενός λεπτού, αφήνοντας πίσω του οποιαδήποτε άλλη τετράτροχη κατασκευή έχει αναμετρηθεί με τα σχεδόν δύο χιλιόμετρα του Tsukuba Circuit.

Το χεράκι του σε όλο αυτό έβαλε και ο Nobuteru Taniguchi, ένας από τους διασημότερους οδηγούς αγώνων στην Ιαπωνία, καταφέρνοντας να τιθασεύσει την τετρακίνητη βόμβα των 400 plus ίππων.

Για τους δύσπιστους υπάρχει φυσικά και το video το οποίο μαρτυρά την εξαιρετική επίδοση που σημείωσε ο Ιάπωνας πίσω από το τιμόνι του πανίσχυρου GR Yaris.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η πολιτική έκδοση του αυτοκινήτου έχει κάνει μια πρώτη εμφάνιση και στην πίστα του Nurburgring, σημειώνοντας μια επίδοση η  οποία μπορεί να μην θεωρείται συγκρίσιμη είναι παρόλα αυτά ενδεικτική των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου.