Το Toyota GR Yaris οργώνει στο χιόνι και τον πάγο (Video)


Αν υπάρχει έστω και ένας petrohead στον πλανήτη που δεν έχει απολαύσει το Toyota GR Yaris εν δράσει, η ιαπωνική φίρμας προσφέρει μια ακόμα μοναδική και άκρως απολαυστική ευκαιρία.

  • 17/3/2021

Στην απίθανη περίπτωση που εξακολουθείτε να αναρωτιέστε πόσο απολαυστικό μπορεί να γίνει ένα supermini 261 ίππων με αγωνιστικά γονίδια και σύστημα τετρακίνησης, τότε ίσως θα πρέπει να παρακολουθήσετε ξανά και ξανά τα video που ακολουθούν.

Σε αυτά πρωταγωνιστεί το Toyota GR Yaris το οποίο βάλθηκε να ξυπνήσει τα πιο… σκοτεινά αγωνιστικά μας ένστικτα, αποδεικνύοντας τις ικανότητές τους σε συνθήκες που παραπέμπουν στις χιονισμένες ειδικές διαδρομές της Σκανδιναβίας και στα παγωμένα ορεινά περάσματα του Rally Monte Carlo.

Συνθήκες γνώριμες, δηλαδή, για ένα αυτοκίνητο που έχει γεννηθεί μέσα από την ένταση, τις χαρές αλλά και τις απογοητεύσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχει σφυρηλατηθεί από την αδυσώπητη μάχη με το χρονόμετρο.

Αυτή τη φορά, βέβαια, το Toyota GR Yaris κλήθηκε να δώσει μαθήματα τεχνικής οδήγησης στο χιόνι έχοντας στο τιμόνι του έναν πραγματικό οδηγό αγώνων, το άγνωστο σε εμάς αλλά ιδιαίτερα επιτυχημένο στην μακρινή Ιαπωνία Norihiko Katsuta.

Το video δημοσιεύθηκε από την Toyota Gazoo Racing και το γεγονός ότι χρησιμοποιείται την ιαπωνική γλώσσα σε αυτό δεν του επιτρέπει να γίνει ιδιαίτερα διδακτικό.

Από την άλλη είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό να βλέπεις ένα αυτοκίνητο πόλης να κινείται με αυτήν την ταχύτητα και αυτήν την ευκολία στο χιόνι και τον πάγο, δηλώνοντας με τον τρόπο του ποιες είναι οι πραγματικές του ικανότητές, η αφετηρία και ο προορισμός του.