Το Toyota GR Yaris συναντά τον πρόγονό του και τον συνθλίβει (Video)


Μια κόντρα ανάμεσα στις κορυφαίες εκδόσεις στην ιστορία του Toyota Yaris. To… μπαρουτοκαπνισμένο και τετρακίνητο GR των 261 ίππων βρίσκεται απέναντί του τον όχι και τόσο μακρινό πρόγονό του GRMN με το αποτέλεσμα να είναι το αναμενόμενο.

  • 29/4/2021

Πριν από μερικά χρόνια, η προσθήκη μιας έκδοσης υψηλών επιδόσεων στην γκάμα του Toyota Yaris φάνταζε όνειρο και μάλιστα απατηλό.

Μέχρι να έρθει εκείνη η… ακατανόητη απόφαση της ιαπωνικής φίρμας να δημιουργήσει μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής του δημοφιλούς supermini, επενδύοντας τις ελπίδες της σε έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,8 λίτρου, ο οποίος με τη βοήθεια ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή απέδιδε 210 ίππους.

Η περιορισμένη διαθεσιμότητα αλλά και το γεγονός ότι  Toyota Yaris GRMN ίσως να μην επιβεβαίωσε τις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε το άκουσμα της δημιουργίας του, πολύ σύντομα βυθίστηκε στη λήθη του χρόνου.

Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε και το γεγονός ότι η Toyota έδωσε συνέχεια στην προσπάθεια της δημιουργίας ενός πραγματικά καυτού Yaris, περνώντας στη γραμμή παραγωγής ένα αυτοκίνητου που με ελάχιστες παρεμβάσεις θα μπορούσε να αποτελέσει ένα…  entry level αγωνιστικό τετράτροχο.

Ο λόγος φυσικά για το τετρακίνητο Toyota GR Yaris των 261 ίππων το οποίο όχι άδικα έχει κλέψει την καρδιά των οπαδών της ιαπωνικής φίρμας.

Τώρα αν αναρωτιέστε ποιος θα ήταν ο νικητής σε μια άτυπη κόντρα ανάμεσα στα δύο κορυφαία Toyota Yaris όλων των εποχών, την απάντηση έρχεται να δώσει το νεότερο video του CarWow, το οποίο έπραξε το αυτονόητο υποβάλλοντας σε ένα συγκριτικό test τα δύο αυτοκίνητα.

Οι 261 ίπποι του τετρακίνητου GR Yaris αναμετρήθηκαν με τα 210 άλογα του Yaris GRMN με το αποτέλεσμα να μην κρύβει… ανατροπές αλλά ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.