Το Toyota GR Yaris ταπεινώνει στο Hockenheim και το MINI John Cooper Works


Μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της BMW, το αλλόθρησκο Toyota GR Yaris δεν έδειξε έλεος στο πάλαι ποτέ κραταιό MINI Jonh Cooper Works, δείχνοντας την πλάτη του στην καλορυθμισμένη βαυαρική μηχανή.

  • 3/1/2021

Ανίκητο αποδεικνύεται το Toyota GR Yaris δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο του κορυφαίου supermini των ημερών μας.

Θύμα της ιαπωνικής υπερδύναμης έπεσε αυτή τη φορά το MINI Cooper S JCW, το οποίο και συνάντησε στην προδιαγραφών Formula 1 πίστα του Hockenheim.

Με τριάντα επιπλέον ίππους και σύστημα τετρακίνησης, το GR Yaris κατέβηκε στην αναμέτρηση με τον τίτλο του φαβορί, την ίδια στιγμή που στο στρατόπεδο των Βαυαρών πόνταραν τις ελπίδες τους στο μικρότερο βάρος και το μεγαλύτερο «βάθος» που προσφέρει ο δίλιτρος κινητήρας βενζίνης των τεσσάρων κυλίνδρων.

Και ενώ θα περίμενε κανείς πως η μάχη θα ήταν αμφίρροπη, το GR Yaris διέλυσε για μία ακόμα φορά τον ανταγωνισμό του, αφήνοντας σχεδόν έξι δευτερόλεπτα πίσω του το πολυδιαφημισμένο MINI JCW.

Ίσως η μάχη με την περιορισμένης παραγωγής έκδοση GP του βρετανικού –τρόπος του λέγειν- supermini να είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, η μέχρι τώρα παρουσία του GR Yaris έχει αποδείξει ότι ακόμα και ισχυρότεροι-ικανότεροι αντίπαλοι δυσκολεύονται να τα βάλλουν με την race-ready πρόταση της Toyota. H εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέχεια στο video που ακολουθεί.