Το Toyota Proace Verso Electric υπόσχεται αθόρυβες μετακινήσεις


Πρόκειται για το νέο ηλεκτρικό MPV της Toyota που μπορεί να μεταφέρει έως εννέα επιβάτες με αυτονομία έως 330 χιλιόμετρα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TOYOTA
  • 16/11/2020

Αναμενόμενη ήταν η ανακοίνωση του ηλεκτρικού Proace από την στιγμή που βασίζεται στα μηχανικά μέρη των αντίστοιχων βαν του Group PSA (όπως είναι τα Citroen Spacetourer, Peugeot Traveller και Opel Zafira). Έτσι, μετά τις ηλεκτρικές εκδόσεις αυτών των μοντέλων έρχεται και η σειρά των Ιαπώνων να ανακοινώσουν το Proace Verso Electric.

To λανσάρισμα του ηλεκτρικού MPV θα γίνει τον Μάρτιο του 2021 και θα υπάρχουν δύο εκδόσεις μπαταριών με χωρητικότητα 50 kWh και 75 kWh με μέγιστη αυτονομία στα 230 km και 330 km (WLTP), αντίστοιχα. Στάνταρ είναι ο ενσωματωμένος φορτιστής 7,4 kW και προαιρετικός ο 11 kW, ενώ υπάρχει ταχυφόρτιση DC σε ισχύ έως 100 kW.

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 ίππων και ροπής 260 Nm με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 130 km/h. Οι μπαταρίες καλύπτονται από εγγύηση 8 ετών ή για 160.000 km.

Το ηλεκτρικό Proace θα διατεθεί στα μήκη αμαξωμάτων Compact, Medium και Long, καθώς και στις εκδόσεις Combi, Shuttle, Family και VIP. Οι χώροι αποσκευών κυμαίνονται από τα 280 έως τα 1.060 λίτρα, ανάλογα με την έκδοση.

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν θέσεις για έως εννέα άτομα και φυσικά όλες οι ανέσεις όπως συνδεσιμότητα σε Apple CarPlay/ Android Auto, μεγάλη οθόνη αφής, θερμαινόμενα καθίσματα, αισθητήρες παρκαρίσματος με έλεγχο 180 μοιρών πίσω και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του τεχνολογικού συνόλου Toyota Safety Sense.