To Toyota Tj Cruiser θα περάσει στην κανονική παραγωγή


Το Tj Cruiser, ένα μικρό SUV με ιδιαίτερη εμφάνιση, παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην έκθεση του Τόκιο πριν από 2 χρόνια το 2017.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/8/2019

Γεγονός είναι πως η εικόνα του Toyota Tj Cruiser είναι παντελώς αντικομφορμιστική, μιας και στο αμάξωμά του όσο και αν ψάξει κανείς δύσκολα θα βρει καμπύλες παρά μόνο έντονες ευθείες και ακμές. Παράλληλα πέρα από το στυλ SUV που έχει διαθέτει και πολυμορφικά χαρακτηριστικά.

Τα οποία με τη σειρά τους ολοκληρώνουν την ιδιαίτερη εικόνα του, η οποία σε μια εποχή που τα SUV αυξάνονται και πληθύνονται είναι καλοδεχούμενη μιας και ξεχωρίζει από τη μάζα.

Τώρα πλέον η Toyota, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες θα προχωρήσει στην κανονική του παραγωγή. Μάλιστα δεν θα την καθυστερήσει για πολύ, καθώς αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο 2020. Τουλάχιστον για την Ιαπωνία και έπειτα και από πιέσεις του δικτύου της μάρκας.

Από πλευράς μεγέθους θα είναι ελαφρώς μικρότερο από το C-HR, αλλά χάρη στο αυξημένο ύψος του οι χώροι στο εσωτερικό του θα είναι μεγαλύτεροι. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα αναδίπλωσης τόσο της δεύτερης σειράς καθισμάτων όσο και του καθίσματος του συνοδηγού με αποτέλεσμα να προκύπτει ένας επίπεδος χώρος φόρτωσης που φτάνει μέχρι το ταμπλό. Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα και τρίτης σειράς καθισμάτων.

Το σύστημα πρόωσης θα είναι το υβριδικό των 1.800 cc της Toyota που χρησιμοποιείται στα Prius και Corolla Hybrid και εκτός απροόπτου θα συνδυάζεται και με τετρακίνηση.