Το Toyota Yaris Cross είναι το “World Urban Car Of The Year”


Η κριτική επιτροπή των World Car Awards 2022 δίνει τον τίτλο του Urban Car Of The Year στο Toyota Yaris Cross.

  • 17/4/2022

Το Toyota Yaris Cross ανακηρύχθηκε World Urban Car Of The Year 2022. Τα World Car Awards απονέμονται κάθε χρόνο και η επιλογή γίνεται από κριτική επιτροπή με 102 μέλη από 33 χώρες.

Το Toyota Yaris Cross, που λανσαρίστηκε στα τέλη του 2021, συνδυάζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Toyota στον σχεδιασμό και την εξέλιξη μικρών αυτοκινήτων και SUV. Το μοντέλο αναπτύχθηκε ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing στη Valenciennes της Γαλλίας. Με το βραβείο World Urban Car of the Year, ακολουθεί τα βήματα του Yaris, το οποίο ανακηρύχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ευρώπη το 2021.

«Μας τιμά που το μοντέλο μας έχει βραβευτεί ως World Urban Car Of The Year», δήλωσε ο Takatomo Suzuki, επικεφαλής μηχανικός της Toyota Compact Car Company στην Toyota Motor Corporation. «Κατά την ανάπτυξη του Yaris Cross, καθοδηγηθήκαμε από τη φιλοσοφία μας για την ανάπτυξη ενός συμπαγούς αυτοκινήτου με ευρύχωρο χώρο αποσκευών και υψηλή χρηστικότητα, καθώς και επαρκή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Αυτό το βραβείο λειτουργεί ως κίνητρο για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας και συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2».