Το Vision T Concept δίνει μια πρώτη γεύση για μελλοντική σχεδίαση της Hyundai


Το Vision Τ έχει εντυπωσιακή μάσκα που κατά πάσα πιθανότητα θα υιοθετηθεί σε κάποια μορφή και στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής, όπως το Tucson.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/11/2019

Το πρωτότυπο Vision T που παρουσιάζεται στην έκθεση του Los Angeles και είναι το έβδομο κατά σειρά του Κέντρου Σχεδίασης της μάρκας αποτελεί μια πρώτη ένδειξη της Sensuous Sportiness, της νέας παγκόσμιας γλώσσας σχεδίασης της Hyundai.

Έτσι λοιπόν και έχοντας τις γραμμές ενός κόμπακτ SUV το Vision T έχει να επιδείξει ένα ιδιαίτερα μυώδες προφίλ σε συνδυασμό με μια χαρακτηριστική μάσκα η οποία μοιάζει τόσο από πλευράς μεγέθους όσο και στυλ με αυτήν του νέου Sonata.

Φυσικά η γλώσσα σχεδίασης του sedan έχει εδώ εξελιχθεί και άλλο, κάτι που είναι ορατό στο εμπρός του μέρος. Και μάλιστα όταν είναι σταματημένο και η χαρακτηριστική του μάσκα που προαναφέραμε είναι κλειστή. Μόλις το αυτοκίνητο αρχίζει και κινείται κάθε μεμονωμένο στοιχείο της μάσκας ανοίγει με έναν προκαθορισμένο ρυθμό.

Όπως και το Kia Futuron έτσι και το Hyundai Vision T έχει ένα ενσωματωμένο κρυφό σύστημα προβολέων το οποίο ενεργοποιείται όταν χρειαστεί. Το στοιχείο αυτό σύμφωνα με την Κορεάτικη εταιρεία είναι μεταξύ των επόμενων σχεδιαστικών καινοτομιών που θα εφαρμόσει, οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε κάτι αντίστοιχο σε κάποιο από τα επόμενα μοντέλα παραγωγής της.

To Vision T είναι plug-in υβριδικό -δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία- με μήκος 4,61 m, πλάτος 2,01 m και μεταξόνιο 2,80 m.