Το Volkswagen Golf R 20 Years Edition είναι το ισχυρότερο Golf στην ιστορία


Η Volkswagen γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος R Performance με μία ειδική έκδοση του Golf R, την πιο ισχυρή που έχει βγει από το εργοστάσιό της.

  • 25/5/2022

Δύο δεκαετίες μετά την ίδρυση του τμήματος R Performance, που έχει έκτοτε βελτιώσει με τις δημιουργίες του αρκετά μοντέλα της Volkswagen, η εταιρεία θέλει να το γιορτάσει με το Golf R 20 Years Edition.

Το μοντέλο βασίζεται σε ένα κανονικό Golf R, με τον κινητήρα ΕΑ888 2 λίτρων turbo να παραμετροποιείται για να αποδώσει 329 ίππους, 13 παραπάνω από αυτούς της ευρωπαϊκής έκδοσης, κάτι που το καθιστά το πλέον ισχυρό Golf που έχει βγει από το εργοστάσιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Autocar, η VW έχει αναπτύξει κι ένα ειδικό σύστημα για το μοντέλο, το 'Emotional Start', που επιτρέπει στον κινητήρα να στροφάρει στις 2500 rpm σε στάση, για τον καλύτερο ήχο ακόμα κι όταν δε βρίσκεται ο οδηγός εν κινήσει.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, που έχει καλύτερη ανατροφοδότηση στο ανέβασμα των σχέσεων, ενώ το turbo πλέον στροφάρει σε σταθερή ταχύτητα ακόμα και με ελαφρύ πάτημα του πεντάλ του γκαζιού, ώστε να μπορεί να δίνει τη δύναμη πιο γρήγορα, χωρίς το γνωστό lag.

Σε αισθητικό επίπεδο, το Golf R 20 Years Edition έρχεται σε χρώμα λευκό και Lapiz blue, με ζάντες 19 ιντσών σε μαύρο γκλος χρώμα και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Ασφαλώς, διάσπαρτα βρίσκονται σε όλο το αυτοκίνητο διάφορα λογότυπα που σηματοδοτούν την επέτειο, όπως είναι ο αριθμός 20 και '20 R'. 

Η εν λόγω έκδοση θα κυκλοφορήσει σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και Ασυτραλία, με τις παραγγελίες για τη δική μας ήπειρο να ανοίγουν στις 2 Ιουνίου, και θα είναι διαθέσιμο μόλις για έναν χρόνο.