Το Volkswagen Group και η Kosmocar παραδίδουν τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα σε κατοίκους της Αστυπάλαιας


Το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί» περνάει στην επόμενη φάση του καθώς ξεκίνησε η παράδοση των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων σε κατοίκους του νησιού.

  • 12/3/2022

Πριν μερικές μέρες παραδόθηκε σε κάτοικο της Αστυπάλαιας το πρώτο Volkswagen e-up! 83 PS αυτονομίας 258 km ενώ δύο ακόμα παρέλαβαν τα πρώτα scooter Seat MÓ. Τα τρία οχήματα είχαν παραγγελθεί στο τέλος του προηγούμενου έτους και είναι τα πρώτα ιδιωτικά ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους του νησιού, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει η παράδοση των αντίστοιχων ID.3 και ID.4.

Τόσο το Volkswagen e-up! όσο και τα Seat MÓ είχαν παραγγελθεί σε προνομιακές τιμές μέσω της εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας astypalea-sustainable-island.gr, καθώς - όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν - επωφελούνται σημαντικών επιδοτήσεων που προσφέρουν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group σε συνεργασία με την Kosmocar.

Η παράδοση ηλεκτρικών οχημάτων σε ιδιώτες-πελάτες, κατοίκους της Αστυπάλαιας, ακολουθεί την παράδοση στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων σε δημόσιες υπηρεσίες του νησιού, όπως η Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, η Δημοτική Αρχή και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.