Το Volkswagen ID. Space Vizzion θα μπει στην παραγωγή το 2021


Το 7o ηλεκτρικό Volkswagen δεν ανήκει σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες αλλά αποτελεί μια καινούργια προσέγγιση με πολύ καλή αεροδυναμική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/11/2019

Λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση του LA η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα επίσημα σκίτσα του νέου της ηλεκτρικού πρωτότυπου. Το οποίο ονομάζεται ID. Space Vizzion και μπορεί να θεωρηθεί ως η έκδοση Estate του πολυτελούς sedan ΙD Vizzion που είχε παρουσιαστεί στις αρχές το 2018 και θα περάσει στην παραγωγή προς τα τέλη του 2020.

Το ID. Space Vizzion συνδυάζει σύμφωνα με τη Volkswagen τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά ενός GT (Gan Turismo) με τους άνετους χώρους ενός SUV και δημιουργεί, πάντα κατά τη γερμανική εταιρεία, μια νέα κατηγορία.

Η βάση του πάντως είναι το ειδικά εξελιγμένο για την ηλεκτροκίνηση πλαίσιο MEB, ενώ χάρη στην ιδιαίτερα προσεγμένη αεροδυναμική του η αυτονομία του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 590 χιλιόμετρα κατά WLTP.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ εκτεταμένη θα είναι η χρήση βιώσιμων υλικών. Όπως είναι για παράδειγμα το Appleskin, ένα συνθετικό δέρμα που παράγεται εν μέρει από υπολείμματα της παραγωγής χυμού μήλου.

Το ID.3 Space Vizzion μπορεί να έχει το status του πρωτότυπου αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα μακριά από το μοντέλο της κανονικής παραγωγής, που θα είναι έτοιμο κατά τη διάρκεια του 2021.