To Volkswagen Trinity θα κατασκευάζεται στο Wolfsburg


Ο Όμιλος VAG ανακοίνωσε ότι το Trinity, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό sedan της Volkwagen θα παράγεται στο εργοστάσιο του Wolfsburg, δηλαδή εκεί που είναι η έδρα της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/3/2022

Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος της Volkswagen, η διαδικασία δημιουργίας των νέων εγκαταστάσεων στο εργοστάσιο του Wolfsburg (φωτογραφία κάτω) θα ξεκινήσει σε έναν χρόνο, την Άνοιξη του 2023.

Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να επενδύσει σε αυτό περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτό για την τροποποίηση των γραμμών παραγωγής του ώστε να είναι εφικτή η κατασκευή εκεί του Trinity, του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της.

Οι εγκαταστάσεις του θα είναι σύγχρονες και θα διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό να μπορέσει να πλησιάσει τα αντίστοιχα της Tesla και να μειώσει τον χρόνο και το κόστος παραγωγής, προσπαθώντας να φτάσει στο επίπεδο που το κάνει η αμερικανική εταιρεία. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να χρειάζονται μόλις 10 ώρες για την ολοκλήρωση της κατασκευής κάθε οχήματος.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025 και η παραγωγή τού Trinity προγραμματίζεται να αρχίσει το 2026. Το νέο μοντέλο θα είναι παρόμοιο δε διαστάσεις με το Passat και θα θεωρείται η «ναυαρχίδα» της Volkswagen αναφορικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Volkswagen, θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «Scalable Systems Platform» («SSP») που εξελίσσει ήδη η εταιρεία. Η αυτονομία τού οχήματος θα ξεπερνά τα 700 km και θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Η απόφαση για την παραγωγή τού Trinity στο Wolfsburg καθησύχασε τους εργαζομένους εκεί αλλά και ευχαρίστησε τα ηγετικά στελέχη των εργατικών συνδικάτων της γερμανικής εταιρείας, έπειτα από τις πρόσφατες προστριβές που είχαν με τη διοίκηση και τον κ. Herbert Diess.