To VW Beetle επιστρέφει ως ηλεκτρικό!


H γερμανική εταιρία φαίνεται να έχει δώσει το πράσινο φως για την εξέλιξη και την παραγωγή μίας νέας εκδοχής του Beetle που δεν θα μοιάζει με καμία προηγούμενη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/7/2018

Και αυτό διότι το επόμενο Beetle θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με αυξημένη πρακτικότητα. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και με τα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, το νέο πλήρως ηλεκτρικό (με μπαταρίες) Beetle δεν θα έχει δίπορτο αμάξωμα, αλλά τέσσερις πόρτες. Θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα MEB πάνω στην οποία «χτίζεται» η νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων I.D. με το πρώτο μοντέλο να παρουσιάζεται του χρόνου.

Στόχος της Volkswagen είναι να δημιουργήσει μία συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα στο παρελθόν και στην ηλεκτροκίνηση. Για αυτό το λόγο το 2022 θα λανσάρει το ID Buzz, ένα microbus που θα παραπέμπει στο αντίστοιχο μοντέλο του προηγούμενου αιώνα. Επιπρόσθετα αυτού θα λανσαριστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία τα ID Cross (ένα ηλεκτρικό SUV) και ID Vizzion (ηλεκτρικό sedan), ενώ αργότερα ένα μεγαλύτερο crossover.

Σύμφωνα και με δηλώσεις του επικεφαλής στο τμήμα σχεδιασμού της εταιρίας Klaus Bischoff, το τωρινό Beetle είναι ένα πολύ ελκυστικό δίπορτο ή κάμπριο αυτοκίνητο. Θα μπορούσε να βασιστεί στην πλατφόρμα MΕΒ και να είναι πιο πρακτικό, αφήνοντας υπονοούμενα για τις τέσσερις πόρτες. Πάντως, μία ηλεκτρική αναβίωση ενός Beetle θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί απέναντι στις αντίστοιχες επερχόμενες EV εκδοχής των Mini και Fiat 500 που επίσης ξεχωρίζουν από τις ρετρό καταβολές τους.